Cim-bom’un potadaki kötü gidişi TOFAŞ karşısında da sürdü

Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray, Bursa temsilcisi TOFAŞ'ı konuk etti. Başa baş bir mücadeleye sahne olan maçı 80-76 kaybeden sarı-kırmızılılar oynadığı son üç maçtan da yenilgiyle ayrılmış oldu.

Spor 13 Ekim 2024
Galatasaray, basketbolda bir kez daha kaybetti.

Basketbol Süper Ligi’nin ikinci haftasında Galatasaray, yeni evi Basketbol Gelişim Merkezi’nde TOFAŞ’ı konuk etti. Ligde açılışı Türk Telekom yenilgisiyle yapan, devamında ise Avrupa’da da mağlup olan sarı-kırmızılı ekip taraftarı önünde çıktığı maçta yara sarıp kötü gidişi durdurmak adına parkeye çıktı.

Karşılaşma iki takımın da karşılıklı basketleriyle başladı. Göksenin Köksal’ın iyi geçirdiği ilk yarı sonucu Galatasaray soyunma odasına 45-43 önce girdi. İkinci devrede 9-2’lik bir seri yakalayan TOFAŞ öne geçti ve son periyoda konuk ekibin 63-59’luk üstünlüğüyle gidildi. Son bölümde Galatasaray geri dönmeye çalışsa da Bursa temsilcisi buna izin vermedi. Mücadeleden galip ayrılan taraf 80-76’lık skorla TOFAŞ oldu.

Konuk ekibe galibiyeti getiren en önemli performans Marcquise Reed’den geldi. 29 yaşındaki ABD’li 20 sayı ve sekiz ribauntla mücadele etti. Galatasaray’ın en skorer ismi ise 18 sayı kaydeden Otis Livingston oldu.

Böylece Galatasaray ligde çıktığı ikinci maçını da kaybederken TOFAŞ, Beşiktaş’ın ardından Galatasaray’ı da yenerek ikide iki yaptı.

Fenerbahçe'nin kadınları potada da kazandıFenerbahçe’nin kadınları potada da kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.