Cristiano Ronaldo: Suudi Pro Ligi, 1 yıl içinde Türkiye ve Hollanda ligini geçer

Cristiano Ronaldo, Suudi Ligi'nin bir yıl içinde Türkiye ve Hollanda liglerini geçeceğini ileri sürdü. Messi'ye göndermede bulunan Portekizli futbolcu, bulunduğu ligin MLS'ten daha iyi olduğunu söyledi.

Spor 19 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Ronaldo'nun takımı El Nassr'ın Celta Vigo'ya 5-0 yenildi.

Cristiano Ronaldo’nun formasını giydiği Suudi Arabistan’ın El Nassr takımı, İspanyol temsilcisi Celta Vigo ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Portekiz’in Algarve Stadı’nda oynana müsabakadan Celta Vigo 5-0 galip ayrıldı. Ronaldo’nun ilk 11’de başlayıp 48. dakikada oyundan alındığı müsabakada, goller Portekizli yıldız çıktıktan sonra geldi. İspanyol takımının gollerini 57. dakikada Alonso, 62 ile 71. dakikalarda Rodriguez ve 73 ile 75. dakikalarda Larsen attı. Al Nassr’da Al Amri 48. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Devrim golften mi başlayacak?Devrim golften mi başlayacak?

Messi’ye taş attı

El Nassr’ın golcü oyuncusu Cristiano Ronaldo, maçtan sonra yaptığı açıklamada Suudi Pro Ligi’nin Amerikan Futbol Ligi’nden (MLS) “daha iyi” olduğunu ve Amerika Birleşik Devletleri’nde futbol oynamak veya Avrupa’da bir takıma dönmek gibi bir planının olmadığını belirtti. Ronaldo’nun ezeli rakibi Lionel Messi Inter Miami’nin teklifini kabul ederek MLS’e gitmişti.

Ronaldo'nun takımı El Nassr'a Sivassporlu Ahmed Musa şoku!Ronaldo’nun takımı El Nassr’a Sivassporlu Ahmed Musa şoku!

Bu yaz, Karim Benzema, Marcelo Brozovic, N’Golo Kante ve Roberto Firmino gibi birçok üst düzey oyuncu Ronaldo’nun izinden giderek Suudi Pro Ligi’nde oynamak üzere anlaşma imzaladı. 38 yaşındaki futbolcu, “Suudi ligine giden yolu ben açtım, şimdi tüm oyuncular buraya geliyor. Bir yıl içinde daha fazla yıldız futbolcu Suudi Arabistan’a gelecek. Bir yıl içinde Suudi ligi, Türk ve Hollanda ligini geçecek” dedi. Ronaldo sözlerini şöyle bitirdi: “Avrupa’daki herhangi bir kulübe dönmeyeceğimden yüzde 100 eminim. 38 yaşındayım. Ve Avrupa futbolu çok fazla kalite kaybetti. Tek geçerli olan ve hala iyi olan Premier Lig. Diğer tüm liglerden çok öndeler.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.