Crystal Palace’ta görev değişimi: Hodgson-Glasner

Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace 76 yaşındaki menajer Roy Hodgson'la yollarını ayırırken yerine Oliver Glasner'le anlaşma sağladı.

Spor 20 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Palace'ta Hodgson'a veda.

Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace 76 yaşındaki menajer Roy Hodgson’la yolun sonuna geldi. Deneyimli isim Londra kulübüyle iki ayrı dönemde toplam altı seneye yakın çalıştı ve 200 maça çıktı. Hodgson’ın Palace’ı bu sezon Premier Lig’de 24 maç sonunda altı galibiyet, altı beraberlik ve 12 yenilgi almış, 24 puanla 16. sırada kalmıştı.

Bu birlikteliğin sona ermesinde Hodgson’ın son dönemdeki sağlık durumunun da önemli faktör olduğu düşünülüyor. Zira geçenlerde antrenman sırasında rahatsızlanan deneyimli isim tedavi altına alınmış, durumu sonra stabil hale dönmüştü. Hodgson da kulübe veda açıklamasında “Bu kulüp çok özel, benim için çok şey ifade ediyor ve futbol hayatımda büyük rol oynadı. Altı sezon boyunca geçirdiğim zamandan büyük keyif aldım, çünkü bana her gün sevdiğim işi yaparak birinci sınıf oyuncular ve personelle çalışma şansı verdi. Bununla birlikte son koşullar göz önüne alındığında kulübün ileriye dönük plan yapmasının şu an zor olabileceğini anlıyorum ve bu nedenle kulübün bu yaz için planladığı yeni teknik direktör fikrini öne çekmesi için kenara çekilme kararı aldım” dedi.

Hodgson vedasına “Steve Parish ve Amerikalı ortaklarına destekleri için, ayrıca bu süreçte bana çok yardımcı olan antrenör ekibime teşekkür etmek istiyorum. Özellikle de uzun süreli arkadaşım ve yardımcım Ray Lewington’a, antrenörlerim Dean Kiely ve Paddy McCarthy’ye ve mükemmel spor bilimleri, video analiz ve sağlık departmanlarına çok teşekkür ederim. Birlikte çalışmaktan büyük keyif aldığım mevcut oyuncu kadrosuna da teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum; hem kulüp hem de kendileri için birer övünç kaynağı oldular. Taraftarlarımızın bu sezonun geri kalanında ve sonrasında da takıma tam destek vermeye devam edeceklerinden eminim. Sezonun iyi bir şekilde tamamlanacağından eminim ve takıma önümüzdeki haftalarda, aylarda ve sezonlarda başarılar diliyorum” sözleriyle nokta koydu.

Hodgson’la karşılıklı anlaşarak yolunu ayıran Palace’ın yeni menajeri Oliver Glasner olacak. Fabrizio Romano’nun haberine göre son olarak Eintracht Frankfurt’u çalıştıran ve UEFA Avrupa Ligi kaldırma başarısı gösteren menajer Crystal Palace’ın başına geçecek.

Liverpool Klopp aşkına! Chelsea paramparçaLiverpool Klopp aşkına! Chelsea paramparça

İmzası uğurlu geldi, Palace puanı aldı

Glasner’in dün gece tribünden izlediği maçta Crystal Palace Everton deplasmanına çıktı. Taraflar Jordan Ayew ve Amadou Onana’nın karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldılar. Bugün takımıyla ilk idmanına çıkacak Glasner’in ayağı uğurlu geldi ve Palace kritik deplasmandan puanla döndü. Böylece takım 25 puana geldi, 15. sıraya yükseldi ve kümede kalma yarışındaki rakibi Everton’la arasındaki 5 puanlık farkı korudu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.