Çukurova’dan bomba transfer: Alina Iagupova

Geçtiğimiz sezon hem Süper Lig hem de EuroLeague’de final oynama başarısı gösteren Çukurova Basketbol, kadrosunu yıldız isim Alina Iagupova’yla güçlendirdi.

Spor 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Çukurova Basketbol, eski kaptanıyla yeniden anlaştı.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin son finalisti Çukurova Basketbol, iddiasını devam ettirmek adına transfer çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz sezonu EuroLeague’de tarihinde ilk defa final oynayarak geçiren Mersin ekibi, daha önce 3 sezon formasını giyen Alina Iagupova’yla 3 senelik sözleşme imzaladı.

Iagupova, son 3 seneyi Fenerbahçe’de geçirmişti. Şutör gard ve forvet pozisyonlarında görev yapan yıldız oyuncu, 2020 ve 2021 senelerinde Fenerbahçe formasıyla EuroLeague MVP’si (En Değerli Oyuncu) seçilmişti. Alina, 2021, 2022 ve 2023’te takımıyla Süper Lig şampiyonlukları yaşamış, 2020’de Türkiye Kupası’nı kaldırmış ve son olarak geçtiğimiz sezonu EuroLeague şampiyonu olarak tamamlayan takımın bir parçası olarak kariyerinde ilke imza atmıştı.

WNBA Seçmelerinde 2013’te 34. sıradan Los Angeles Sparks tarafından seçilen ancak henüz Amerika’da oynamayı tercih etmeyen isim, önümüzdeki üç sezon boyunca Çukurova Basketbol’un başarısı için ter dökecek.

Macaristan’dan iki transfer

Çukurova Basketbol Iagupova’nın yanı sıra Macaristan Milli Takımının da formasını giyen gard Agnes Studer’le anlaşıldığını duyurdu. Mersin ekibi Studer’le bir senelik sözleşme imzaladı. 24 yaşındaki oyuncu 1.68 boyunda. Çukurova ayrıca Macaristanlı pivot Virag Kiss’le sözleşme imzaladı. Ülkesi Milli Takımında da forma giyen uzun isim 25 yaşında ve 1.94 boyunda.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.