Cuma gündemi… ABD’nin işi zorda

Sporda cuma gününün gündemi yoğun. Copa America'da ev sahibi ABD büyük şoka uğradı, Uruguay şov yaptı. Erkekler Milletler Ligi'nde yarı finalistler belli oldu. İşte haber turu...

Spor 28 Haziran 2024
Sporda günün öne çıkanları.

Cuma günü sporda gündem yoğun. Copa America bütün hızıyla devam ediyor. Uruguay, 5-0’lık Bolivya galibiyetiyle gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi.  Euro 2024’te son 16 turu yapılacak iki maçla başlıyor. Süper Lig’den iki yıl içinde 2. Lig’e düşen Giresunspor’a bir kötü haber daha geldi. Erkekler Milletler Ligi’nde yarı finale çıkan iki takım belirlendi. İşte yaşanan gelişmeler…

Uruguay şov yaptı, ABD’nin tur şansı zor

ABD’de düzenlenen Cope America’da C Grubu ikinci maçları yapıldı. Urguay New York’ta oynanan karşılaşmada Facundo Pellistri, Darwin Nunez, Maximiliano Araujo, Federico Valverde ve Rodrigo Bentancur’un golleriyle Bolivya’yı 5-0 mağlup etti . Marcelo Bielsa’nın takımı bu skorla çeyrek final yolunda büyük bir adım attı. Grubun diğer maçı Atlanta’da Panama ile ev sahibi ABD arasında oynandı. Deplasman takımı, 17. dakikada Tim Weah’ın oyundan atılmasıyla ABD’nin 10 kişi kalmasından yararlanarak rakibini 2-1 yendi. 22’de Folarin Balogun ile öne geçen ABD, 27’de Cesar Blackman ve 83’te Jose Farjordo’nun gollerine engel olamadı. 88’de Panama’dan Adalberto Carrasquilla kırmızı kart gördü. Böylece iki takım üç puanda eşitlendi. Son maçlar altı puanlı lider Uruguay ile ABD ve Panama- Bolivya arasında yapılacak.

Erkekler Milletler Ligi’nde Japonya ve Polonya yarı finalde

Ev sahibi Polonya, Brezilya’yı dört sette geçti.

Voleybolda FIVB Erkekler Milletler Ligi’nde (VNL) Japonya ve Polonya, yarı finale yükseldi. Polonya’nın Lodz şehrinde düzenlenen finallerde ilk maçlar oynandı. Çeyrek finalde Japonya, Kanada’yı 3-0’la geçerken, ev sahibi Polonya ise Brezilya’yı 3-1 yendi. Organizasyonda diğer çeyrek final maçlarında İtalya ile Fransa, Slovenya ile de Arjantin karşılaşacak.

Adem Bona ve LeBron James'in düşü gerçek olduAdem Bona ve LeBron James’in düşü gerçek oldu

Euro 2024’te son 16 turu heyecanı yarın başlıyor

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 16 turu maçları yarın başlayacak. A Grubu’nda Almanya ile İsviçre, B Grubu’nda İspanya ile İtalya, C Grubu’ndan İngiltere ve Danimarka, D Grubu’nda Avusturya ile Fransa, E Grubu’nda Romanya ile Belçika, F Grubu’nda ise Portekiz ile Türkiye ilk 2 sırada yer alarak adlarını son 16 turuna yazdırdı. Slovenya, Hollanda, Slovakya ve Gürcistan da en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girerek son 16 turu oynamaya hak kazandı. Kazanan takımın çeyrek finale çıkacağı etap, yarın 2 müsabakayla başlayacak. 19.00’da İsviçre ile İtalya, 22.00’de Almanya ile Danimarka karşı karşıya gelecek.

Giresunspor’a iki dönem transfer yasağı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek Giresunspor’a iki dönem transfer yasağı verildiği bildirildi. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, önceki dönem futbolculardan Brandley Kuwas’ın, ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle haklı olarak sözleşmesini feshettiği belirtildi. Kuwas’ın yanı sıra sözleşme ihlalleri içeren FIFA’da üç dava dosyanın daha bulunması nedeniyle kulübe sportif ceza olarak iki transfer ve tescil dönemi transfer yasağı verildiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Söz konusu karar 1 Mart 2024 tarihinde verilmiş olup, takip eden 2024-2025 futbol sezonu 1. Transfer ve Tescil Dönemi ile 2. Transfer ve Tescil Dönemi’nde infaz edilecektir. Söz konusu karar sebebiyle FIFA ve TFF nezdinde yer alan tüm borçlar ödense de kulübümüz yukarıda belirtmiş olduğumuz 2 dönem transfer yapamayacaktır.”

İstanbul’da kamp var!

Kampa günübirlik katılımlar için 75, konaklamalı katılımlar içinse 125 TL ücret alınacak.

Spor İstanbul’un 9-15 yaş arası çocukların hem eğlenmesi hem de doğayı tanıması için organize ettiği “Doğa Kampı” başlıyor. 1 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında açık olacak kampa çocuklar hem günübirlik hem de konaklamalı olarak katılabilecek. Toplam 8 hafta sürecek olan kamp, bu yıl Beykoz’daki Mad Garden Polonez’de kurulacak. 2021 yılından beri düzenlenen İBB Spor İstanbul Doğa Kampı 3 yılda toplam 18 bin 853 çocukla buluştu. Bu sene ise 8 haftanın sonunda 11 bin çocuğun ağırlanması hedefleniyor. Günübirlik kampa 9-15 yaş arası, konaklamalı kampa ise 12-15 yaş arası çocuklar katılabilecek. Günübirlik kampta her gün 215, konaklamalı kamptaysa 150 çocuk ağırlanabilecek. Günübirlik kampa katılan çocuklara bisiklet sürüş, okçuluk, oryantiring, doğada yaşam, tırmanma, AKOM eğitimleri ve drama atölyesi eğitimleri verilecek. Konaklamalı kamptaysa genel kampçılık bilgileri, çadır kurma, düğüm ve ateş yakma teknikleri, kamp malzemelerini tanıma, navigasyon eğitimi, iz takibi, yıldız okuma, periferik bakış, doğada kayıp vaka çalışması, ilk yardım ile ekoloji farkındalık eğitimleri verilecek. Bu eğitimlerin yanı sıra barınak, doğada su bulma ve arıtma atölyeleri yapılacak. Hafta sonları kapalı olacak kampta günübirlik katılımlar için 75, konaklamalı katılımlar içinse 125 TL ücret alınacak. Katılım ücreti çocuklara verilmek üzere yaptırılan tişört, buff, bez torba ve sertifika için temsili olarak alınıyor. Çocuklar, isterlerse velilerinin olanaklarıyla dilerlerse de İBB Spor İstanbul’un tahsis ettiği ve 12 ayrı noktadan hareket edecek otobüslerle kamp alanına ulaşabilecek. Doğa Kampı ile ilgili tüm detaylara https://spor.istanbul/doga-kampi/ adresinden erişilebilirken, kayıt işlemleri de https://event.spor.istanbul/ adresinden yaptırılabilecek.

Gençlerbirliği’nde altyapıya transfer: Mehmet Emir Aykan

Başkent EDAŞ’ta yetişen Mehmet Emir Aykan Gençlerbirliği’ne transfer oldu.

Başkent EDAŞ, Ankara’nın en köklü spor kulüplerinden biri olarak bu yıl 41. yaşını kutluyor. Kulüp, son olarak 11 yaşından beri formasını terleten Mehmet Emir Aykan’ı, Gençlerbirliği’ne verdi. 2010 yılında Diyarbakır’da doğan Aykan, 2022 yılında babasının tayini Ankara’ya çıkınca Başkent EDAŞ Spor Kulübü’ne geldi. U13 ve U14 takımlarında kaptanlık yan futbolcu, iki kez şampiyonluk yaşadı. Kendinden bir yaş üst grupta U15’te oynayan Aykan, burada da ligi en önde bitiren takımın parçası oldu. 60 resmi maçta oynayah Mehmet Emir Aykan, stoper olmasına rağmen 20 gol atmayı başardı. Aykan, kulüplerin yaptığı anlaşma sonucunda Gençlerbirliği’ne transfer oldu. Başkent EDAŞ Başkanı Mehmet Fırat “Bugüne dek Başkent EDAŞ Spor Kulübü forması giyen çok sayıda başarılı oyuncu şu anda Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig başta olmak üzere üst liglerde sahne alıyor. Mehmet Emir Aykan’ın Gençlerbirliği’ne transfer olması ile altyapımızın gücünü ve önemini bir kez daha göstermiş olduk. Önümüzdeki süreçte de yeni kupalar kazanmaya ve yeni yıldızlar yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Dursun Özbek açıkladı: Tete davası, Batshuayi ve Oğuz Aydın transferleri...Dursun Özbek açıkladı: Tete davası, Batshuayi ve Oğuz Aydın transferleri…Hatayspor’un yeni başkanı Levent Mıstıkoğlu oldu

Hatayspor’da kulüp başkanlığına Levent Mıstıkoğlu getirildi.

Süper Lig ekibi Hatayspor’da gerçekleşen olağan genel kurulda kulüp başkanlığına Levent Mıstıkoğlu seçildi.  EXPO Kisecik Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen kongrede, mevcut başkan Nihat Tazeaslan yeniden aday olmadı.
Levent Mıstıkoğlu ve Mehmet Şaşmaz’ın yarıştığı seçimde divan başkanlığına Sinan Akgöl, divan üyeliklerine Nihat Mazmanoğlu, Sadullah Ergin, Erman Solağan ve Şekip Önal seçildi.
Kongrede mevcut yönetim kurulunun mali ve idari yönden ibrasının ardından başkan adayları konuşmalarını yaptı.
Oy kullanma işleminin başlamasıyla birlikte adaylardan Mehmet Şaşmaz, çekildiğini açıklayarak, Levent Mıstıkoğlu’nu tebrik etti.
Tek liste olarak devam edilen seçimde açık oylamaya gidildi.
Açık oylama sonucunda başkanlığa Levent Mıstıkoğlu getirildi.
Levent Mıstıkoğlu’nun başkanlığında yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:
Ahmet Atıç, Asaf Asfuroğlu, Atay Yıldız, Ender Yardımcı, Hüseyin Doğru, İbrahim Alkan, Malik Akyürek, Mehmet Bulanık, Mehmet Kılıçlar, Mehmet Reşat Akpınar, Mustafa Baştuğ, Osman Dönmez, Osman Oğuz Çolak, Gazi Osman Ovalı, Sabit Karadeniz, Selahattin Eskiocak, Tahir Sedat Zelluh, Tuğbay Volkan Öztürk.
Başkanlık seçiminin ardından kulübe önemli katkıları olan iş insanı Recep Atakaş, oy birliğiyle onursal başkanlığa getirildi.
Başkanlığa seçilen Mıstıkoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kulübü daha ileriye taşımak için durmadan çalışacaklarını söyledi.
Hataylıların endişe duymaması gerektiğini kaydeden Mıstıkoğlu, “Hataylılarımız müsterih olsun. Kulübümüz olduğu yerde kalacak ve hatta daha iyi yerlere yükselecek. Emin olun ki bundan sonraki yönetim, hiçbir şekilde kapalı kapılar ardında iş yapmayacak, her şey şeffaf olacak. Her şey basının, halkın, taraftarın ve üyelerin gözü önünde olacak. Her şeyin hesabını verecek bir yönetim tarzını benimseyeceğiz ve Hatayspor’u bundan sonra sürdürülebilir bir takım yapmak için altyapısından üstyapısına kadar elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

1995 ile 2002 yılları arasında 20 ve 21. Dönem Anavatan Partisi Hatay Milletvekili Levent Mıstıkoğlu TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği yaptı. Gazeteci Yasemin Mıstıkoğlu ile evli olan 1956 doğumlu olan Levent Mıstıkoğlu; iki kız çocuğu babasıdır.

Türkiye, kürek branşında tarihinde ilk kez paralimpik oyunlarında yer alacak

Türkiye, kürek branşında tarihinde ilk kez paralimpik oyunlarında yer almaya hak kazandı.
Türkiye Kürek Federasyonundan yapılan açıklamada, karışık iki çifte kategorisinde Yiğit Doğukan Bozkurt ve Nurşen Şen ikilisinin Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na kota aldığı belirtildi.
Türkiye Kürek Federasyonu bünyesinde henüz geçen yıl temelleri atılan para kürek branşının bir yıl sonra tarihi bir başarıya imza atarak, ilk kez paralimpik oyunlarında yer almaya hak kazandığı kaydedildi.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, altı kulübü daha ulusal lisansa uygun buldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 6 kulübü daha ulusal lisansa uygun buldu.
TFF’den yapılan açıklamaya göre, Ankara Keçiörengücü, Çorum FK, Altınordu, Ankara Demirspor, Karaman FK ve Iğdır FK’ye de ulusal lisans verildi.
TFF Kulüp Lisans Kurulu daha önce yapılan değerlendirmeler sonucunda Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Kasımpaşa, Alanyaspor, Yılport Samsunspor, Göztepe, İstanbulspor, Beşiktaş JK United Payment Kadın Futbol Takımı, Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı ve Galatasaray Kadın Futbol Takımı’na UEFA lisansı vermişti.
Kurul ayrıca Bodrum FK, Manisa FK, Adanaspor ve Bandırmaspor’un ulusal lisans almasını uygun bulmuştu.

F1 Avusturya Grand Prix’sinin Sprint sıralamasında pole Verstappen’in

Formula 1 Dünya Şampiyonası Avusturya Grand Prix’sindeki sprint eleme turunu, Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen ilk sırada tamamladı.
Sezonun 11’inci mücadelesi öncesi gerçekleştirilen sprint sıralama Hollandalı pilot, turu en yakın rakibi Lando Norris’in 0.093 saniye önünde ilk sırada bitirdi.
Formula 1 Avusturya Grand Prix’sinde sprint yarışı cumartesi gübü 13.00’te gerçekleştirilecek.

Laso, İspanya'ya Baskonia'yla döndü: Yerine Spanoulis mi geliyor?Laso, İspanya’ya Baskonia’yla döndü: Yerine Spanoulis mi geliyor?

Beşiktaş Kulübünün eski yöneticilerinden Berkan Gocay hayatını kaybetti

Beşiktaş Kulübünün eski yönetim kurulu üyelerinden Berkan Gocay (62) vefat etti.
Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, bir süredir tedavi gören Gocay’ın hayatını kaybettiği belirtilirken şu ifadeler kullanıldı:
“Eski yönetim kurulu üyemiz Berkan Gocay’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kulübümüze hizmetlerini her daim saygıyla hatırlayacağımız Berkan Gocay’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz.”

Erkekler VNL’de Fransa ve Slovenya yarı finale yükseldi

Polonya’nın Lodz şehrinde düzenlenen finallerde çeyrek final maçları tamamlandı. İkinci günün ilk maçında Fransa, İtalya’yı 3-2’yle geçerken, günün son maçında da Slovenya, Arjantin’i 3-2 yenerek yarı finalist oldu. Yarı finallerde yarın Polonya-Fransa, Slovenya-Japonya maçları oynanacak.

Başakşehir sezonu açtı

Başakşehir, yeni sezon hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı.Turuncu-lacivertli  kulüpten yapılan açıklamaya göre kulüp tesislerindeki antrenman, teknik direktör Çağdaş Atan yönetiminde gerçekleştirildi. Dinamik ısınmayla başlayan idman, üç grup halinde 5’e 2 pas çalışmasıyla devam edip pas organizasyonlarıyla sona erdi. Başakşehir, yarın yapacağı çift antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.
Öte yandan, turuncu-lacivertli ekibin kamp programı da belli oldu. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 8-18 Temmuz tarihlerinde kamp yapacak Başakşehir, bu periyotta Sırbistan Ligi ekiplerinden Zeleznicar ve Vojvodina’nın yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri Ligi takımlarından Ajman Club ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

Nigel Hayes-Davis, ABD Milli Takımı'nın olimpiyat kampına davet edildiNigel Hayes-Davis, ABD Milli Takımı’nın olimpiyat kampına davet edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.