Cuma gündemi… Nadal’dan flaş Wimbledon kararı, Galatasaray transferi açıkladı

Sporda cuma hareketliliği var. Teniste dört büyük turnuvadan biri olan Wimbledon öncesi İspanyol raket Nadal flaş bir karar verdi. Galatasaray potada transeferi açıkladı. İşte sporda yaşanan gelişmeler...

Spor 14 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında cuma günü öne çıkan gelişmeler.

Yazın gelmesine rağmen spor dünyasında haberler peş peşe geliyor. İspanyol raket Rafael Nadal, Paris Olimpiyatları’nı hedef olarak belirlediği için Wimbledon’dan vazgeçti. Galatasaray Erkek Basketbol takımı, Nijeryalı oyuncu Ebuka Izundu’yu transfer ettiğini duyurdu. Bundesliga şampiyonu Leverkusen ilk transferini İSpanyol ekibi Girona’dan yaptı. İşte cuma günü sporda yaşanan gelişmeler…

Rafael Nadal, Wimbledon’a katılmayacak

Rafael Nadal, 1 Temmuz tarihinde başlayacak olan Wimbledon Şampiyonası’ndan yaklaşan Paris Olimpiyatları’nda kendisini formda tutmak istediğini söyleyerek katılmayacağını duyurdu. Ayrıca efsane raket bu olimpiyatın kendisi için son olimpiyat olduğunu da vurguladı.

38 yaşındaki İspanyol raket Rafael Nadal, Paris Olimpiyatları’na odaklanmak istiyor.

Nadal, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Roland Garros’ta maç sonrası basın toplantısı sırasında bana yaz takvimim soruldu ve o zamandan beri toprak zeminde antrenman yapıyorum. Dün son olimpiyatlarım olan Paris’teki Yaz Olimpiyatları’nda oynayacağım açıklandı.Bu hedef doğrultusunda vücudum için en iyisinin zemini değiştirmeyip o zamana kadar toprakta oynamaya devam etmek olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle bu yıl Wimbledon Şampiyonası’nda oynamayı özleyeceğim. Her zaman kalbimde yer edecek olan bu muhteşem etkinliğin harika atmosferini bu yıl yaşayamadığım ve bana her zaman büyük destek veren İngiliz hayranlarımla birlikte olamadığım için üzgünüm. Hepinizi özleyeceğim.”

Trabzonspor’da forma belli oldu

Trabzonspor, 2024-25 sezonunda giyeceği formaları tanıttı. Kulüpten “Neler yapabileceğimizi görmek isteyenler: Bize yapma deyin! Boşa kulaç atma… Kendini yorma… Top peşinde koşma deyin! Kazanamazsınız… Şampiyon olamazsınız… Siz başaramazsınız deyin! Sonra da oturup neler yapabileceğimizi izleyin” dendi. Başkan Ertuğrul Doğan yaptığı açıklamada “Ekonomik olarak Trabzonspor’un tarihinde yapılmamış işleri yaptık. Eksiğimiz yok mu, var. Trabzonspor borcunu önce yönetilebilir yapmak daha sonra borcu olmayan bir Trabzonspor’u camiamıza gururla sunacağız. Benim tek derdim, sokaklarında, tribünlerinde büyüdüğüm bu şehrin takımına yeni şampiyonluklar yaşatmak. Aklımda başka bir şey yok. Bunu da yapabileceğime inanıyorum. Çalışmalarımız, projelerimiz hazır. Biz bu işin üstesinden geleceğiz” dedi. 

Borussia Dortmund bir efsanesine daha veda etti

Geçtiğimiz sezonun Şampiyonlar Ligi finalisti Borussia Dortmund, savunmacı Matts Hummels’e veda etti. Bayern Münih altyapısından yetişen oyuncu 2008’de Borussia Dortmund’a kiralanmış ardından kalıcı olarak transferi gerçekleşmişti. 2016’ya kadar burada kalan oyuncu daha sonra Bayern’e transfer oldu ve üç sezonu Münih ekibinde geçirdi. 2019’da eski kulübüne dönen Hummels beş sezon daha sarı-siyah formayı terletti. Dortmund’da toplamda 13 sezon geçiren oyuncuya bir kez daha veda edildi. Hummels Dortmund’la iki Bundesliga, iki Almanya Kupası üç Almanya Süper Kupası kazanmayı başarmıştı.

Galatasaray’dan potaya takviye: Ebuka Izundu

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Nijeryalı oyuncu Ebuka Izundu ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, “2024/25 sezonu kadro yapılanması amacıyla transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Nijeryalı uzun forvet Ebuka Izundu ile 1+1 yıllığına anlaştı. Geçtiğimiz sezon Ewe Baskets Oldenburg forması ile Almanya Ligi’nde 9.1 sayı, 5.6 ribaunt ortalamaları ile oynayan 208 cm boyundaki yeni transferimiz Ebuka Izundu’ya Galatasaray Ailesi’ne hoş geldin diyor, sarı kırmızılı formamız altında başarılarla dolu bir yıl diliyoruz” denildi.

Bayer Leverkusen, Aleix Garcia’yı transfer etti

26 yaşındaki İspanyol oyuncu Garcia beş yıllık sözleşmeye imza attı

Bundesliga şampiyonu Bayer Leverkusen, İspanyol ekibi Girona’dan orta saha oyuncusu Aleix Garcia’yla 5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, Bayer Leverkusen’in İspanyol oyuncu Aleix Garcia ile 30 Haziran 2029’a kadar geçerli bir sözleşme imzaladığı belirtildi. 26 yaşındaki İspanyol milli oyuncu, Girona formasıyla geçen sezon 40 maçta üç gol atarken altı asist yaptı. Girona, geçen sezon LaLiga’yı Real Madrid ve Barcelona’nın ardından 3. sırada bitirerek UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanmıştı.

Karşıyaka’da Mustafa Reşit Akçay dönemi

Mustafa Reşit Akçay’dan Karşıyaka’ya imza.,

Gelecek sezon TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele edecek Karşıyaka, deneyimli teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’la sözleşme imzaladı. Şampiyonluk hedefleyen İzmir ekibi “Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile 2024 – 2025 sezonu için anlaşmış bulunmaktayız. Anlaşmanın her iki tarafa da hayırlı olmasını temenni ediyoruz ve takımımızla birlikte başarılı bir sezon diliyoruz.” açıklamasını yaptı. Tecrübeli teknik adam, geçtiğimiz sezonun başında Batman Petrolspor’dan sağlık sorunları gerekçesiyle ligin başlamasına kısa süre kala maça çıkmadan ayrılmıştı. Süper Lig’de Trabzonspor, Akhisarspor, Osmanlıspor, Konyaspor ve Ankaragücü’nün başında 111 maça çıkan 65 yaşındaki Mustafa Reşit Akçay, 2017’de Konyaspor’u çalıştırırken Beşiktaş’ı yenerek Süper Kupa’yı kazandı. Akçay, Trabzonspor ve Osmanlıspor ile UEFA Avrupa Ligi’nde çıktığı toplam 19 maçta hiç yenilgi almadı. Tavşanlı Linyit’i Süper Lig kapısına getiren Akçay, Pazarspor, Ofspor, 1461 Trabzon ve Kocaelispor ile şampiyonluk yaşadı.

Futsal Milli Takımı Sırbistan’a mağlup

Futsal Milli Takımı, 23 yaş altı sporcuların mücadele edebildiği Bahar Kupası’nın ilk maçında ev sahibi Sırbistan’a 10-3 mağlup oldu., Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Vrnjacka Banja kentinde düzenlenen özel turnuvadaki karşılaşmada ay-yıldızlıların gollerini Buğra Serhat Güneş, Muhammed Yusuf Aygün ve Ahmet Yılmaz kaydetti. Milli takım, Bahar Kupası’ndaki ikinci maçını yarın Belçika ile oynayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.