Cuma gündemi… Üniversite Oyunları’nda gümüş Türkiye

Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış gününde spor gündemi yoğun. Türkiye, Avrupa Üniversiteler Oyunları'nı ikinci tamamladı. Formula 1 takımlarından Alpine'den ayrılan Fransız pilot Esteban Ocon, 2025 sezonunda Haas adına yarışacak. İşta haber turu...

Spor 26 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında cuma günü öne çıkan gelişmeler.

Spor dünyasının kalbi Paris’te atıyor. 2024 Olimpiyat Oyunları’nın açılışı yapılacak. Ancak sporda olimpiyatlar harici birçok gelişme yaşanıyor. Türkiye, Macaristan’da yapılan Avrupa Üniversiteler Oyunları’nda 52 madalya kazandı.

Avrupa Üniversite Oyunları’nda Türkiye ikinci oldu

Macaristan’ın Debrecen ve Miskolc kentlerinde düzenlenen Avrupa Üniversiteler Oyunları’nda 15’i altın, 52 madalya kazanan Türkiye, genel klasmanda ikinci oldu. Ev sahibi Macaristan (16 altın, 18 gümüş, 24 bronz) ilk sırayı alırken, Hırvatistan (15 altın, 7 gümüş, 8 bronz) birinciliği kazandı. Üniversiteler klasmanında ise Gazi Üniversitesi 4 altın, 4 gümüş, 8 bronz madalyayla üçüncü sırayı elde etti.

Esteban Ocon resmen Haas’da

Esteban Ocon’un beş sezonluk Alpine macerası sona erdi.

2024 Formula 1 sezonunun sonunda Carlos Sainz, Lewis Hamilton, Esteban Ocon gibi birçok pilotun sözleşmesi sona eriyor. Bu isimlerden bazıları yeni bir takımla sözleşme imzaladı. Bunlardan biri de Alpine ile sezon sonunda yollarının ayrılacağını açıklayan Esteban Ocon oldu. Beş sezondun yarıştığı Alpine takımından sezon sonunda ayrılacak olan Fransız pilot, Haas takımıyla çok yıllı sözleşme imzaladı. Formula 1 ve Haas’ın resmi sitesinden yapılan açıklamada Ocon’un 2025 sezonunda Haas’a katılacağı duyuruldu. Bu sezon Haas, Kevin Magnussen ve Nico Hulkenberg ile sezon sonunda yola devam edilmeyeceğini duyurmuştu. Nico Hulkenberg yeni sezonda Kick Sauber takımı için yarışacak. Kevin Magnussen ise şu an herhangi bir takımla anlaşma sağlayamadı. Tecrübeli iki pilotuyla yollarını sezon sonunda ayıracak olan Haas, 2025 sezonunda Oliver Bearman ve Esteban Ocon ikilisiyle gridde yarışacak. Esteban Ocon, 2024 Formula 1 sezonunda çıktığı 13 yarışta 1 kez DNF olurken üç puan toplayabildi ve pilotlar sıralamasında 18. sırada yer aldı. Bu sezonki en iyi grid pozisyonunu 10. sıra ile yapan Ocon; ise Miami GP, Kanada GP ve İspanya GP’de puan aldı.

Avrupa'da üçte üç.... Ülke puanında Çekya ile büyük mücadeleAvrupa’da üçte üç…. Ülke puanında Çekya ile büyük mücadeleFenerbahçe Kadın Basketbol’dan imza şov

Kadınlar EuroLeague’in son şampiyonu Fenerbahçe aynı gün içerisinde peşi sıra yeni imzaları duyurdu. Sarı-lacivertlilerde Olcay Çakır Turgut evine dönerken Tina Charles da eski takımıyla yeniden anlaşmaya vardı.

Sarı-lacivertliler ayrıca son olarak Asvel forması giyen, Belçika Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonu olan yıldız oyun kurucu Julie Allemand’la iki yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe Asvel’den bir transfer daha yaptı, Fransa Milli Takımı oyuncusu Gabby Williams’la 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Kanarya ayrıca Nikolina Milic’in sözleşmesini uzatırken Marieme Badiane ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-lacivertliler Alperi Onar ve Ayşe Yılmaz’la da iki yıllık sözleşme tazeledi.

26 yıllık ortaklık bitti: Pınar ile Karşıyaka ayrıldı26 yıllık ortaklık bitti: Pınar ile Karşıyaka ayrıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.