Cumartesi gündemi: Necip Uysal’dan kara haber, Mason Greenwood İngiltere’yi bıraktı

Sporda cumartesi gündemi yoğun. Avrupa Ligi'nde Lugano maçı hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'a kötü haber geldi. Futboldan diğer spor dallarına yaşanan gelişmeler...

Spor 24 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
İşte sporda cumartesi günü öne çıkan haberler

Cumartesi günü spor gündeminde birçok gelişme yaşanıyor. 3-3 biten maçtan sonra Avrupa Ligi’ne girmek için perşembe günü kritik Lugano maçını oynayacak Beşiktaş’a kaptanı Necip Uysal’dan kötü haber geldi. Kız arkadaşına yaptıkları nedeniyle İngiltere’den dışlanan ancak yargıda aklanan Mason Greenwood’dan milli takım hamlesi geldi. İşte cumartesi günün spor dünyasında yaşananlar…

Necip Uysal antrenmanda sakatlandı

Beşiktaş, kaptanı Necip Uysal’ın antrenmanda sakatlandığını duyurdu. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “Futbol A Takımımızın bugün gerçekleştirdiği antrenmanında sol dizinde rotasyonel yaralanma meydana gelen futbolcumuz Necip Uysal’ın Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde yapılan muayene ve MR görüntülemesinde, sol dizinde ön çapraz bağ yaralanması tespit edilmiştir. Necip Uysal’ın tedavisine sağlık ekibimizce başlanmıştır” denildi.

Necip Uysal’ın 6-8 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Spor X’deki habere göre Beşiktaş kaptanının 6-8 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor. Beşiktaş formasıyla 461 karşılaşmaya çıkan futbolcu, altı gol atarken 18 asist yaptı.

Mason Greenwood milli takım değiştirdi

Mason Greenwood bu sezon Marsilya forması giyecek.

Geçtiğimiz sezonu La Liga’da Getafe formasıyla kiralık olarak geçiren Mason Greenwood’un yeni adresi Ligue 1 ekiplerinden Marsilya oldu. Fransız takımı, Greenwood için Manchester United’a 26 milyon Euro bonservis bedeli ödedi ve oyuncuyu kadrosuna kattı. Marsilya formasıyla yeniden üst düzey futbola adım atmak isteyen Mason Greenwood, milli takım tercihinde de değişikliğe gitti. The Sun’da yer alan habere göre; İngiliz futbolcu, daha önce bir maça çıktığı İngiltere Milli Takımı’nı bırakma kararı aldı. Çıkan haberde Jamaika vatandaşlığı da bulunan Mason Greenwood’un, Jamaika Milli Takımı’nı tercih ettiği belirtildi. Jamaika Futbol Federasyonu’nun, Greenwood’un uluslarası tescilinin yapılması için resmi bir talepte bulunduğu ve sürecin devam ettiği vurgulandı.

Fenerbahçe'den bir Ferdi geçtiFenerbahçe’den bir Ferdi geçtiTürk takımlarının Avrupa’daki hakemleri belli oldu

Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’ne kalabilmek adına rövanş maçlarına çıkacak Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor’un maçlarını yönetecek hakemler belli oldu. Buna göre Beşiktaş’ın deplasmanda 3-3 berabere kaldığı Lugano maçının Dolmabahçe’deki rövanşında Rumen hakem Radu Petrescu düdük çalacak. Petrescu’nun yardımcılıklarını Radu Ghinguleac ile Mircea Mihail Grigoriu yapacak.
Marcel Birsan’ın dördüncü hakemliği üstleneceği karşılaşmada Catalin Popa VAR, Andrei Chivulete ise AVAR olacak görev alacak. Başakşehir’in St. Patrick’s Athletic maçını Macar hakem Balazs Berke yönetecek, Trabzonspor’un Akyazı’da tur arayacağı St. Gallen maçında ise Letonyalı hakem Andris Treimanis düdük çalacak.

Türkiye Avrupa dördüncüsü

Büyük Biritanya, Türkiye’yi yenerek üçüncü oldu.

Türkiye, FIBA 16 Yaş Altı Kadınlar B Kategorisi Avrupa Basketbol Şampiyonası üçüncülük maçında Büyük Britanya’ya 84-62 mağlup oldu. Konya Spor ve Kongre Merkezi’nde oynanan üçüncülük maçında milli takım, Büyük Britanya ile karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 45-23 önde tamamlayan Büyük Britanya, sahadan 84-62 galip ayrılarak turnuvada üçüncülüğü elde etti. Türkiye, turnuvayı dördüncü sırada bitirdi. Milli takımda Şevval Yalınkaya 14 sayı, altı asist ve Berfin Şahin 10 sayı, dokuz ribaunt ile mücadeleyi tamamlarken Büyük Britanya’da Athena Thompson 24 sayı ile oynadı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.