Cumartesi gündemi: Filelenin Efeleri’nin yeni hocası Galatasaray’dan geldi

Sporda cumartesi gündemi yoğun. Filenin Efeleri'nin yeni hocası belli oldu. Olimpiyat Oyunları'nı takip etmek için Paris'te olan Brezilyalı futbol efsanesi Arthur Zico, hırsız saldırısıyla sarsıldı. İşte haber turu...

Spor 27 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

Cumartesi günü futboldan diğer branşlara birçok gelişme yaşanıyor. Paris’te devam eden 2024 Olimpiyatları’nı takip etmeye giden Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Zico soyuldu.  Galatasaray Erkek Voleybol Takımı hocası Umut Çakır, Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörlüğü görevine getirildi. Voleybol 16 Yaş Altı Kadınlar Balkan Şampiyonası’nda Türkiye, dördüncü ve son maçında ev sahibi Bulgaristan’ı 3-2 yenerek şampiyon oldu.  İşte yaşananlar…

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Arthur Zico, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nı takip etmek üzere Brezilya delegasyonu ile birlikte Fransa’da. Le Parisien’in haberine göre Zico’nun içinde pahalı bir saat, nakit para ve resmi evraklarının bulunduğu çantası, hırsızlar tarafından çalındı. Brezilyalı efsanenin suç duyurusunda bulunduğu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Zico, yaptığı açıklama ‘En önemli olan şey sağlık’ dedi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Zico şunları söyledi: Basında yer aldığı üzere 25 Temmuz’da bir olay yaşadım. Eşim Sandra ve benim iyi olduğumu bildirmek isterim. Maddi kayıplara rağmen en önemli şey sağlık ve sağlığımız iyi durumda. Yetkililerin desteğine güvenerek kişisel eşyalarımızı geri alabilmeyi umuyoruz. Olimpiyat boyunca sporcularımıza destek olacağız.”

16 Yaş Altı Milli Kadın Voleybol Takımı, Balkan şampiyonu

Milliler kupayı aldıktan sonra büyük sevinç yaşadı.

Voleybol 16 Yaş Altı Kadınlar Balkan Şampiyonası’nda Türkiye, dördüncü ve son maçında ev sahibi Bulgaristan’ı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Milli takım, rakibini 20-25, 25-16, 25-17, 23-25 ve 12-15’lik setlerle 3-2 yendi. Bu sonuçla dördüncü maçını da kazanan ay-yıldızlı ekip, 16 Yaş Altı Kadınlar Balkan Şampiyonası’nı altın madalyayla tamamladı.

Filenin Efeleri’nin hocası Galatasaray’dan geldi: Umut Çakır

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı hocası Umut Çakır, Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörlüğü görevine getirildi. Kararı Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan önce Galatasaray açıkladı. sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada “Yeni görevini kulübümüzdeki göreviyle bir arada yürütecek olan Umut Çakır’a Milli Takım kariyerinde başarılar dileriz” denildi.

Süper Lig’de görev yapacak gözlemciler belli oldu

Merkez Hakem Kurulu, 2024-2025 sezonunda Süper Lig’de görev yapacak gözlemcileri açıkladı. TFF’nin internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Süper Lig’de 20 gözlemcinin görev yapacağı belirtildi. Liste şöyle: Ali Uluyol (Ankara), Cem Papila (Ankara), Murat Ilgaz (Ankara), Aytekin Durmaz (Balıkesir), Hamza Işın (Burdur), Hakan Sivriservi (Eskişehir), Mürvet Sezer (Giresun), Muhittin Boşat (İstanbul), Süleyman Abay (İstanbul), A. Somer Karakaş (İzmir), Erol Ersoy (İzmir), Halis Özkahya (İzmir), Hüseyin Sabancı (İzmir), İsmet Arzuman (İzmir), Mustafa Arslan (İzmir), Taner Gizlenci (İzmir), Tolga Özkalfa (İzmir), İbrahim Aksoy (Manisa), Kadir Tozlu (Mersin) ve Sabit Hacıömeroğlu (Trabzon).

Olimpiyatta Güney Kore krizi

Güney Kore, geçit töreninde ülke isminin yanlış söylenmesine tepkili.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın açılışında Güney Koreli sporcuların Kuzey Koreli olarak tanıtılması, Seul yönetiminin tepkisine yol açtı. Yonhap’taki habere göre, Paris Olimpiyatları’nın açılışında sporcuların geçit töreni sırasında Güney Kore, yanlışlıkla Kuzey Kore’nin resmi adı Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti şeklinde tanıtıldı. Güney Kore Spor Bakanlığından yapılan açıklamada, olaydan üzüntü duyulduğu ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile konuyla ilgili görüşme talep edildiği bildirildi. Açıklamada, IOC’den yapılan yanlışlıkla ilgili yanıt vermesinin istendiği belirtilerek, “Dışişleri Bakanlığından Fransa’ya hükümet düzeyinde güçlü bir şikayette bulunmasını da istedik. Kore Spor ve Olimpiyat Komitesi, Paris Olimpiyatları Organizasyon Komitesinden benzer vakaların tekrarlanmasını önlemesini istedi” denildi. Öte yandan, Güney Kore’nin Paris Olimpiyatları Misyon Şefi Jeong Gang-sun da ülkesinin protestosunu IOC’ye iletecek. Fransızca alfabetik sıraya göre 153. ülke olarak geçit törenine katılan Kuzey Kore ise doğru şekilde tanıtıldı. Bu arada IOC’nin Korece yayın yapan resmi X hesabından şu paylaşım yapıldı: “Açılış töreni sırasında Güney Kore delegasyonunun tanıtımında meydana gelen hata nedeniyle derin bir özür dilemek istiyoruz.”
Ancak IOC, henüz İngilizce sosyal medya hesabından özür yayımlamadı.

Türkiye U18 Avrupa Şampiyonası’na Almanya yenilgisiyle başladı

FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye, ilk maçında Almanya’ya 81-73 yenildi. Finlandiya’nın Tampere şehrinde düzenlenen organizasyonda A Grubu’nda yer alan milli takım, ilk maçında Almanya’yla karşılaştı. İlk yarıyı 45-39 geride kapatan Türkiye, maçı da 81-73 kaybetti. 18 Yaş Altı Milli Erkek Basketbol Takımı, ikinci maçında 15.30’da Belçika’yla oynayacak.

Aliağa, ABD’li Bryson Williams’ı transfer etti

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa, ABD’li Bryson Williams ile anlaştı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Geçen sezon Kanada temsilcisi Saskatchewan Rattlers formasıyla 16,8 sayı ve 9,7 ribaunt ortalaması tutturan uzun forvet Bryson Williams, birlikte hedefe yolculuğumuz için aramıza katıldı” denildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.