Cumartesi gündemi: Samsunspor ligden çekildi

Avrupa liglerinde heyecan başlarken spor gündemi de yoğun. Juventus,Kenan Yıldız'a 10 numarayı verdi. Samsunspor ligden çekildi. Futboldan basketbola ve diğer spor dallarına cumartesi günün yaşanan gelişmeler..

Spor 17 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte sporda cumartesi günü öne çıkan haberler

Cumartesi günü sporda birçok gelişme yaşanıyor. Samsunspor, Türkiye Basketbol 1. Ligi’nden çekildiğini açıkladı. Juventus, 19 yaşındaki milli futbolcu Kenan Yıldız’ın sözleşmesini uzatırken ona 10 numarayı verdi. İşte sporda cumartesi gününün haberleri…

Samsunspor basketbolda ligden çekildi

Geçtiğimiz sezon Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Samsunspor Basketbol, sezonu üç galibiyet ve 27 mağlubiyetle 16’ncı sırada tamamlayıp küme düşmüştü. Kulüp, ligden çekilme kararı aldıklarını duyurdu.

Samsunspor, yardım çağrısının karşılık bulamadığını belirterek bütçe nedeniyle ligden çekildi.

Kırmızı-Beyazlıların açıklaması şöyle: “01.08.2024 tarihinde kulübümüz tarafından Samsunspor Basketbol takımımızın geleceğini planlayabilmek amacıyla yaptığımız çağrı ne yazık ki şehrimizin önde gelen kamu ve özel sektör kuruluşları tarafından karşılık bulmamıştır. Yönetim kurulumuz ve camiamız olarak görüyoruz ki yeterli tesis ve kaynak olmadığı sürece günümüz koşullarında spor organizasyonlarının ‘sürdürülebilir’ olması mümkün değildir. Bu şartlarda; katılım bedelini ödememize rağmen katılmak ve mücadele etmek için gerekli bütçenin sağlanamaması sebebi ile bu sezon lige katılamayacağımızı derin bir üzüntüyle şehrimize açıklıyoruz. Bugüne kadar yanımızda olan büyük Samsunspor taraftarına ve sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz.”

Beşiktaş: Trabzonspor ve Başakşehir’in Avrupa maçını yönetecek hakemler açıklandı

Beşiktaş’ın Lugano ile yapacağı maçı Morten Krogh yönetecek.

UEFA’dan yapılan açıklamaya , göreBeşiktaş’ın Lugano ile oynayacağı Avrupa Ligi Play-off Eleme Turu ilk maçını Danimarka Futbol Federasyonu’ndan Morten Krogh’un yönetecek. Krogh’un yardımcılıklarını Dennis Wollenberg Rasmussen ile Steffen Bramsen yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Mikkel Redder olacak. Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Rob Dieperink VAR, aynı ülkeden Erwin Blank ise AVAR’da görev alacak. Başakşehir’in UEFA Konferans Ligi Play-Off Eleme Turu ilk maçında İrlanda ekibi St. Patrick’s Athletic ile deplasmanda oynayacağı mücadeleyi Finlandiya Futbol Federasyonu’ndan hakem Mohammed Al-Emara yönetecek. Trabzonspor’un İsviçre’den St. Gallen ile oynayacağı mücadelede ise Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Miguel Nogueira düdük çalacak.

Juventus’un ’10 numarası’ Kenan Yıldız oldu

Kenan Yıldız’ın sözleşmesi 2029’a kadar uzatıldı.

Juventus, mili oyuncu Kenan Yıldız’ın sözleşmesini 2029 yılına kadar uzattı. Yıldız, yeni sezonda 10 numaralı formayı giyecek. İtalyan ekibinden yapılan açıklamada, “Kenan Yıldız, Juventus projesinin merkezinde yer aldığını kanıtladı ve sözleşmesini yeniledi. Sözleşmesi 2029 yılına kadar uzatıldı ve bugünden itibaren 10 numaralı formayı giyecek” denildi. Juventus’un 2022’nin temmuz ayında Bayern Münih’in altyapısından transfer ettiği Almanya doğumlu Kenan, kulübün 19 yaş altı takımıyla 37 maçta 15 gol kaydetti. Profesyonel kariyerine 2022’nin aralık ayında başlayan Kenan, A takıma yükseldiği geçen sezon, 32 karşılaşmada forma giydi ve dört gol attı.

TRT'deki spiker kavgasında yeni perde: Seviye dipteTRT’deki spiker kavgasında yeni perde: Seviye dipte

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.