Darüşşafaka zorlandı, Marcquise Reed’e rağmen kazandı

Basketbol Süper Ligi’nde play-off'a kalma yarışını yakından ilgilendiren maçta Darüşsafaka, Büyükçekmece deplasmanından 88-80'lik skorla galip ayrıldı.

Spor 30 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Darüşşafaka'dan kritik galibiyet.

Basketbol Süper Ligi’nin 18’inci haftası pazartesi günü oynanan tek maçla kapandı. Ligin ilk yarısında evinde ağırlayıp yendiği Büyükçekmece’ye bu kez konuk olan Darüşşafaka, başından sonuna büyük çekişme içinde geçen maçtan zaferle ayrılmayı bildi.

Sezon ortasında kadrosunun neredeyse tamamını değiştirmek zorunda kalan Daçka, yeni oyuncu grubuyla ilk kez deplasman galibiyeti kazanmış oldu. Bu sonuçla yeşil siyahlılar ligdeki 9’uncu galibiyetini aldı ve sekizinci sırada kaldı. Büyükçekmece ise 11’inci kez yenilgiyi tattı.

Kral böyle istedi, Lakers iki uzatma sonunda güldüKral böyle istedi, Lakers iki uzatma sonunda güldü

Büyükçekmece’de Marcquise Reed 30 sayı, 6 ribauntluk muazzam performansı takımına galibiyeti getirmek için yeterli olmadı. Daçka cephesinde ise Josh Carlton 10 sayı, 10 ribauntla double-double yaptı, Brendan Adams da 17 sayı üretti.

“Bu maç da bizim için çok önemliydi.”

Maç sonu konuşan Darüşşafaka başantrenörü Yakup Sekizkök “Biz zor bir maç geçeceğini tahmin ediyorduk. Büyükçekmece sahasında herkese zorluk çıkartan bir takım. Biz ligin ilk yarısında kendi sahamızdaki maçı kazanmıştık. Bu maç da bizim için çok önemliydi. Genç, yeni bir takım olarak bu ekibin ilk deplasman galibiyeti aslında. Çok uzun bir aradan sonra ligde seri galibiyet almayı da başardık. Ligin ikinci devresine de iyi başlamış olduk. Önümüzdeki hafta Çağdaş Bodrumspor’u konuk edeceğiz. Bu maçı da kazanarak galibiyet serisini uzatmak istiyoruz” dedi.

NBA'de All-Star beşleri belli oldu, LeBron rekor kırdıNBA’de All-Star beşleri belli oldu, LeBron rekor kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.