Davinson Sanchez’den harika gol, iki üzücü haber… Cumartesi gündemi

Haziran ayınının son günlerinde spor gündemi çok yoğun. Beşiktaş'ı ve voleybol camiasını üzen iki vefaat haberi geldi. Copa America'da Galatasaraylı Davinson Sanchez fırtınası esti.

Spor 29 Haziran 2024
Sporda günün öne çıkanları.

Cumartesi gününde futboldan volaybola ve diğer branşalara birçık gelişme yaşanıyor. Dünya İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası’nda Türkiye finale yükseldi. Erkekler Milletler Ligi’nde yarı finalistler belli oldu. Copa America’da Kolombiya 3-0 kazanırken maça Galatasaraylı Davinson Sanchez damfa buldu. İşte yaşanan gelişmeler..

Türkiye finalde, rakip İtalya

Dünya İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye Erkek Milli Takımı, ABD’yi 3-1 yenerek finale yükseldi. Japonya’nın Tomigusuku kentinde düzenlenen turnuvadaki yarı final karşılaşmasını milliler 23-25, 25-14, 25-23 ve 25-16’lık setlerle kazandı. İşitme Engelliler Erkek Milli Voleybol Takımı, yarın saat 11.00’de başlayacak finalde İtalya ile karşılaşacak.

Copa America’da Davinson Sanchez şov


Copa America D Grubu ikinci maçında Kolombiya ile Kosta Rika karşı karşıya geldi. Galatasaraylı Davinson Sanchez’in 59. dakikada bir gol attığı maçı Kolombiya 3-0 kazandı. Kolombiya’nın diğer golleri 31’de penaltıdan Luis Diaz ve 62’den Jhon Cordoba’dan geldi. Bu sonucun ardından Kolombiya 6 puana ulaştı ve liderliğini sürdürdü. Kosta Rika ise bir puanda kaldı. Grubun diğer maçında Brezilya, turnuvadaki ilk galibiyetini Paraguay karşısında 3-1’lik skorla alarak puanını dörde yükseltti. Paraguay ise turnuvada henüz puanla tarışamadı.

Voleybolun acı günü

Ahmet Göksu için federasyon mesaj yayınladı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, vefat etti. Federasyondan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Türkiye Voleybol Federasyonu Asbaşkanı, Türk voleybolunun sevilen isimlerinden Ahmet Göksu’nun vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz.”

Trabzonspor, Macaristan’da iki hazırlık maçı oynayacak

Trabzonspor ilk maçına 10 Temmuz’da çıkacak.

Yeni sezon hazırlıklarını 1 Temmuz Pazartesi’den itibaren Macaristan’da sürdürecek olan Trabzonspor’un oynayacağı hazırlık maçlarının programı belli oldu. Buna göre bordo-mavililer ilk maçını 10 Temmuz’da Macaristan ekiplerinden Szeged Csanad ile oynayacak. Trabzonspor ikinci ve son hazırlık maçında ise 14 Temmuz’da Sırbistan temsilcisi Zeleznicar Pancevo ile karşılaşacak.

Beşiktaş’ın eski yöneticisi Berkan Gocay hayatını kaybetti

Berkan Gocay 62 yaşındaydı.

Beşiktaş’ın eski yönetim kurulu üyesi Berkan Gocay vefat etti. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, bir süredir tedavi gören Gocay’ın hayatını kaybettiği belirtilirken şöylezdenildi: “Eski yönetim kurulu üyemiz Berkan Gocay’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kulübümüze hizmetlerini her daim saygıyla hatırlayacağımız Berkan Gocay’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz.”

Erkekler Milletler Ligi’nda yarı finalistler belli oldu

Voleybolda FIVB Erkekler Milletler Ligi’nde (VNL) Fransa ve Slovenya, yarı finale yükseldi. Polonya’nın Lodz şehrinde düzenlenen finallerde çeyrek final maçları tamamlandı. İkinci günün ilk maçında Fransa, İtalya’yı 3-2’yle geçerken, günün son maçında da Slovenya, Arjantin’i 3-2 yenerek yarı finalist oldu. Yarı finallerde yarın Polonya-Fransa, Slovenya-Japonya maçları oynanacak.

Küçük kızların büyük hayallerinde artık voleybolcu olmak da var!Küçük kızların büyük hayallerinde artık voleybolcu olmak da var!

Jose Mourinho ve Fenerbahçe sezona galibiyetle başladıJose Mourinho ve Fenerbahçe sezona galibiyetle başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.