Dele Alli’ye her yerden destek mesajı yağdı

Çocukluğunda yaşadıklarını, uyku hapı bağımlılığını ve 6 haftalık rehabilitasyon süreciyle alakalı yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düşen Dele Alli'ye destek mesajı yağdı.

Spor 15 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Dele Alli'ye dört bir yandan destek mesajı yağdı.

Geçtiğimiz sezonu Beşiktaş’ta geçiren ve 15 maçta attığı 3 golle beklentinin altında kalan Dele Alli, ülkesine döndükten sonra ameliyat oldu. Son yıllarda performansı ve dolayısıyla değeri son derece düşen Alli’nin disiplinsiz tavırları futbol severler tarafından sürekli eleştirildi. Tottenham’da bir ara piyasa değeri 100 milyona yaklaşan ve en pahalı İngiliz futbolcu olabileceği konuşulan yıldız oyuncu kariyerinde tepe taklak aşağı düştü.

Bu kopuşun sebepleri onun disiplinsizliğine ve futbol dışında yaşamının fazlasıyla sağlıksız oluşuna bağlandı. Ancak Dele Alli’nin yaşadıklarının arkasında çok daha farklı şeyler olduğu oyuncunun yaptığı açıklamalarla anlaşıldı. İngiliz, Gary Neville’a konuştu ve 6 yaşındayken annesinin arkadaşı tarafından tacize uğradığını söyledi. Dele, 7 yaşında sigaraya başladığını, 8 yaşından sonra da uyuşturucu satma işiyle içli dışlı olduğunu belirtti. 11 yaşında biri tarafından köprüden aşağı sallandırıldığını anlatan Alli, 12 yaşındayken kendisini evlat edinen aile sayesinde futbol kariyerinin ve hayatının düzene oturduğunu anlattı. Bunca hikayenin üzerine mental sorunlar yaşadığını söyleyen oyuncu kimseyi suçlamadığını belirterek kendisine zarar veren şeylere sarıldığını itiraf etti.

Dele Alli'den itiraf: Uyku hapı bağımlılığı, rehabilitasyon, 6 yaşında uğradığı taciz...Dele Alli’den itiraf: Uyku hapı bağımlılığı, rehabilitasyon, 6 yaşında uğradığı taciz…

Tüm bu çarpıcı açıklamaların üstüne Dele Alli’ye eski takım arkadaşları, hocaları ve kulüplerinden destek mesajları yağdı. Alli’ye destek veren isimler arasında yalnızca bire bir ilişkisi olan kişiler yoktu.

Galler Prensi William “Cesur ve ilham verici Dele. Mental sorunlardan söz etmek güçsüzlük değildir. Bu konuşmayı sürdürelim. Hepimiz seninle beraberiz ve en iyisini diliyoruz” diyerek İngiliz yıldıza destek verdi.

Dele’nin kız arkadaşı Kimberly ise Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla “Hikayeni paylaşacak kadar cesur olduğun için seninle gurur duyuyorum. Bana ve birçoğuna ilham oldun. Seni dünyadaki her şeyden çok seviyorum.” dedi.

Oyuncunun eski teknik direktörü Arjantinli Mauricio Pochettino ise Instagram Hikayeler üzerinden yaptığı paylaşımla oyuncusuna destek verdi. Poch ayrıca “Umarım yakın zamanda onu arayacak zamanım olur çünkü o mükemmel bir adam. Ona yardım etmek istiyorum. Hala genç. Eminim ki bu zihin yapısına sahip” dedi. Pochettino an itibarıyla Chelsea’yi çalıştırıyor.

Poch hem mesaj verdi hem fotoğraf paylaştı.

Oyuncunun eski takım arkadaşlarından Harry Kane de destek paylaşımı yaptı. “Başkalarına yardım etmek için başından geçenleri anlatmandan ötürü seninle gurur duyuyorum” şeklinde paylaşım yapan Kane meslektaşına desteğini belirtti.

Gazeteci Kate Mason ise “Dele Alli futbolcu olmasaydı ve herhangi başka bir işte de çalışıyor olsaydı bu bir başarı olurdu. Nelerle başa çıktığını ve 27 yaşında neler başardığını görünce ufak çaplı bir mucize gerçekleştirdiğini görüyoruz” dedi.

Ayrıca oyuncuya açıklamaların olduğu Instagram gönderisi altında Premier Lig resmi hesabından Premier Lig’de forma giyen oyunculara kadar birçok destek geldi. Everton forveti Dominic Calwert Lewin takım arkadaşıyla gurur duyduğunu ifade ederken, James Maddison, Kyle Walker Peters, Marcus Rashford ve Ryan Sessegnon gibi isimler de destek oldular.

Dele Alli’ye destek yağdı.

Oyuncunun açıklamaları sonrasında eski takım arkadaşlarından Heung Min-Son ve Everton takımı da açıklama yayınlayarak oyuncuya destek olmuşlardı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.