Deniz Öncü adına tatsız günde Alonso galip geldi

Moto 3’te Katalonya ayağı olaylı geçti. Deniz Öncü 3. sırada giderken son virajda David Munoz ile yaşadığı temas sonrası ceza aldı ve 12. sıraya geriledi. Şampiyona lideri Daniel Holgado son sektörde kaza yapıp puansız kalırken David Alonso yarışı birinci bitirdi.

Spor 4 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Moto 3'te Deniz istediğini alamadı.

Moto 3’te Katalonya GP içinde eser miktarda aksiyon barındırdı. Şampiyona lideri Daniel Holgado 11. sırada başladığı yarışta ön grubu yakaladı hatta bir ara liderliğe dahi yükseldi. Ancak Holgado son sektörde kaza geçirdi ve puan bareminin dışında kalıp Katalonya’dan eli boş ayrıldı. Şampiyonadaki temsilcimiz Deniz Öncü ise 5. sıranın gerisine düşmediği yarışın son virajında yıkıldı. Son virajda rakiplerinden David Munoz ile bir temas yaşayan Deniz, ceza aldı. 6 saniye bekleme cezası alan Deniz bununla beraber 12. sıraya kadar geriledi ve yarışı bu şekilde tamamladı.

Katalonya’daki olaylı günde kazanan Kolombiyalı David Alonso oldu. İkincilik Jaume Masia’nın olurken üçüncü sıra Jose Antonio Rueda’nın oldu. Bu sonuçlarla beraber şampiyonada Holgado 161 puanla liderliğini sürdürdü. Japon Sasaki 148 puanla ikinci sırada yer aldı. Maia puanını 129’a çıkarırken 128 puanlı Deniz Öncü’nün önünde 3. sıra koltuğuna oturdu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.