NASCAR pisti boks ringine dönüştü

Ross Chastain ve Noah Gragson’ın yarış pistinde yaşadıkları anlaşmazlık pist dışına taştı. Bir süre tartışan ikiliden Chastain, Gragson’a yumruğunu savurdu. Olayın büyümesini yetkililer önledi.

Spor 9 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
NASCAR'da iki pilot yarış sonunda birbirine girdi.

Ross Chastain ve Noah Gragson Kansas’taki yarışın ardından birbirine girdi. Pist üstünde de rekabet içinde olan ve yarışta anlaşmazlık yaşayan ikilinin kavgası yarış sonuna taşındı. Bir süre devam eden laf dalaşının üzerine Ross Chastain, Noah Gragson’a yumruk attı. Gragson yumruktan sonra Chastain’in üstüne yürümek istedi ancak NASCAR görevlileri araya girerek ikiliyi ayırdı.

Chastain, daha önce pist üzerinde birçok kez meslektaşlarıyla sorun yaşamıştı. Bu sorunların üzerine yarış sonlarından sürekli sakin üslubuyla özür dileme yoluna giden Chastain’in bu özürlerin sayısı son 2 sezondur fazlasıyla artmıştı. Pazar günkü mücadelenin ardından yaşananlar gösterdi ki artık Chastain pist dışında özür yoluna gitmiyor.

Geçen hafta Brennan Poole’a çarpan Chastain hakkında Poole, “Belki de birinin onun kıçını tekmelemesi gerek” şeklinde açıklama yapmıştı. Şayet görevliler araya girmiş olmasa Poole’un dileği belki de gerçek olacaktı.

Uçan Hollandalı Verstappen gerilerden zirveye konduUçan Hollandalı Verstappen gerilerden zirveye kondu

Chastain, olayların ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Noah ve ben yarış pistinde aynı davranışı gösteriyoruz. Beraber hazırlanıyor, beraber çalışıyoruz ve her hareketimizi biliyoruz. 4. virajda onu sıkıştırdım o da 3. dönüşte gelip beni itti. Büyük adamın biri bu pistlerde itmenin doğru olmadığını söyler.”

Olayın kahramanlarından Gragson ise “Kimsenin onunla kapışacak yüreği yok gibi görünüyor ancak birileri karşı çıkmazsa bunu yapmaya devam edecek. Bu ikinci seferiydi, sabrım taştı. Justin Marks ve Trackhouse ekibine saygım var ancak onunla savaşmaya hazırım. Güvenlikler orada olduğu için ona vuramadım bile, kimsenin bu adamla kapışmamasından sıkıldım.” dedi.

Chastain günü 5. sırada kapatırken ikilinin teması sonrası gerilerde kalan Gragson 29. oldu. Chastain bu sezon henüz galibiyeti yok ve bu tarz tartışmalardan yakasını kurtaramıyor. Gragson ise çaylak sezonunu yaşıyor ve NASCAR’a uyum sağlama peşinde.

Bahattin Sofuoğlu'nun siftahı! İlk kez birincilikBahattin Sofuoğlu’nun siftahı! İlk kez birincilik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.