İtalya’da Toprak’ın zirve keyfi

Dünya Superbike Şampiyonası’ndaki temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu, sezonun 7. hafta sonunda İtalya’nın Imola pistinde zafere uzandı ve podyumun en tepesine yerleşti.

Spor 17 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Toprak'tan Imola zaferi.

Dünya Superbike Şampiyonası’nın İtalya etabı Imola Pisti’nde koşulan yarışlarla sona erdi. Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, cumartesi günkü ilk yarışta podyuma çıkarak kariyerinin 100. podyumunu elde etmişti.

Toprak, superpole yarışına şampiyona lideri Alvaro Bautista’yı geride bırakarak ikinci yarışa pole pozisyonunda başlama hakkı kazandı. İkinci yarışın startında Toprak’ı geçmeyi başaran Bautista, sıcak nedeniyle 15 tur koşulan yarışın henüz ilk virajında kaza geçirdi. Toprak bunun üzerine yeniden aldığı liderliği 8. turda Axel Bassani’ye kaptırdı. Temsilcimiz 4 tur kala yeniden liderliği eline geçirdi. Toprak bu andan sonra hiç geri düşmedi ve damalı bayrağı ilk sırada geçen isim oldu.

Bu sonuçla beraber Pata Yamaha Prometeon pilotu Razgatlıoğlu genel klasmanda puanını 321 yaptı. İkinci sırada bulunan sporcumuz, lider Bautista ile arasındaki puan farkını 70’e kadar indirmeyi başardı. Üçüncü sırada Yamaha pilotu Andrea Locatelli bulunuyor ve puanı 208. Dünya Superbike Şampiyonası’nda sekizinci etap 28-30 Temmuz tarihlerinde Çekya’da koşulacak.

'Ona yapamazsın' dediler! Seda Kaçan gaza bastı, tarih yazdı‘Ona yapamazsın’ dediler! Seda Kaçan gaza bastı, tarih yazdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.