Depremzede Adanaspor 1. Lig’e 3 puanla döndü

Geçen sezon deprem nedeniyle ligden çekilen Adanaspor, Bolu deplasmanında ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0'lık skorla güldü.

Spor 12 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
1. Lig Bolu'daki maçla başladı.

Gezen sezon yaşanan Kahramanmaraş depremleri sadece Türkiye’yi değil futbolu da vurdu. Depremden en çok etkilenen kentlerden biri olan Adana’nın takımı Adanaspor ligden çekilmek zorunda kaldı. Turuncu beyazlılar uzun süre sonra ilk lig maçına Bolu deplasmanında çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımda pozisyon bulmakta zorlandı. Sıkıcı maçta neredeyse pozisyon bile olmadı. İkinci yarıya üstün başlayan ise ev sahibi Boluspor oldu. Bir top direkten döndü. uygun pozisyonlardan yararlanılamadı.

Göztepe evinden uzak kalacakGöztepe evinden uzak kalacak

Maçın son bölümünde, 83. dakikada Adanaspor, atağında top kafalardan sekti ve Metehan Altunbaş’ın önüne düştü. Onun vuruşunda top ağlara gitti ancak yan hakem bayrak kaldırdı. Devreye giren VAR gdlün geçerli olduğuna hükmedince deplasman ekibi 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra Boluspor bütün riskleri aldı. 88. dakikada önünde bulduğu boş alanı iyi değerlendiren Champnes dar açıdan Adanaspor’u 2-0 öne geçiren golü attı. Maç bu skorla biterten depremzede Adanaspor lige 3 puanla başlamının sevincini yaşadı.

Fenerbahçe'ye 5 yıldızlı forma cezasıFenerbahçe’ye 5 yıldızlı forma cezası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.