Detroit Pistons’tan Monty Williams’a şık hareket: Kanser tedavisi gören eşinin masrafları kulüpten!

NBA takımlarından Detroit Pistons, yeni koçu Monty Williams’la yapılan sözleşmeye, Williams’ın meme kanseri tedavisi gören eşi için seyahat ve sağlık masraflarını karşılama maddesi de ekledi.

Spor 15 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Detroit Pistons, yeni koçu Monty Williams'ın eşinin tedavi masraflarını karşılayacak.

Doğu Konferansı takımlarından Detroit Pistons, NBA’in en genç ve gelecek vadeden kadrolarından birine sahip. Geçen sezonu ligin en kötü derecesiyle tamamlayan ve tecrübe kazanan oyuncularıyla beraber bu durumdan kurtulup en azından play-off adına yarışmacı bir takım olma hedefi bulunan ekip, eski koç Dwayne Casey ileri yollarını ayırıp Monty Williams’la anlaşmıştı.

Williams, 6 senede yaklaşık 78.5 milyon dolar kazanacağı tarihi bir sözleşmeye imza atmıştı. Yılda yaklaşık 13 milyon dolar kazanacak koç, NBA’in bir sezonda en fazla kazanan koçu olacak. Ayrıca 2022’de yılın koçu seçilen ismin kontratında 7. ve 8. sezonlar için opsiyon da bulunuyor.

Son olarak Detroit Free Press’ten Omari Sankofa’nın haberine göre Pistons yönetimi Monty Williams’la yaptığı sözleşmeye özel bir madde de ekledi. Buna göre Williams’ın meme kanseri tedavisi göre eşinin tüm seyahat ve sağlık masraflarını kulüp karşılayacak.

Jokic ve Denver NBA şampiyonu: Jokic ve Denver NBA şampiyonu: “Asla şişman çocuğun üstüne oynama”

Bir yıl ara vermek üzereymiş

Monty Williams, imza töreninde yaptığı açıklamada Phoenix Suns tarafından görevine son verilmesiyle beraber eşi Lisa’yla vakit geçirmek için bir sene basketbola ara vermeyi düşündüğünü belirtti. Monty, “Eşimle bugün bunu konuşayım mı diye çok fikir alışverişi yaptım. Ancak bu durum karar verme sürecimde etkili oldu ve Troy’la Mr. Gore da son derece sabırlı davrandılar. Play-off sürecinde eşimin hastalığı ortaya çıktı. Bunu ailem hakkında konuşmak için söylemiyorum, kadınların erken test yaptırmaları için söylüyorum. Biz de test yaptırdık ve tahlil üstüne tahlil yaptırdık, sonunda hastalığı bulduk. Bu da belki de eşimin hayatını kurtardı ve başkalarının da hayatını kurtarabilir” diyerek kanser hastalığında erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Monty’nin Detroit’e geliş sürecinde genel menajer Troy Weaver ve takım sahibi Tom Gore’un büyük katkıları olmuş. Lisa’nın sağlık ve seyahat giderlerinin yanı sıra Williams’ın çocukları için de okul masraflarının karşılanması ve kalınacak ev gibi çeşitli detaylar kulüp tarafından halledilmiş. Lisa, Monty Williams’ın ikinci evliliği. Monty, ilk evliliği ve beş çocuğunun annesi olan Ingrid Williams’ı 12 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşen bir trafik kazasında kaybetmişti.

WNBA’de sarı-lacivert haftaWNBA’de sarı-lacivert hafta

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.