Dış basın: Türkiye’de daha fazla kaos!

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun hakem kararından memnun kalmayıp takımı sahadan çektiği İstanbulspor – Trabzonspor maçı dış basında geniş yankı uyandırdı. Haber kaynakları geçen hafta yaşananları hatırlattı.

Spor 20 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
İstanbulspor - Trabzonspor maçında yaşananlar dış basında da büyük yankı uyandırdı.

Türk futbolu kaostan geçilmiyor. Geçen hafta eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın Ankaragücü – Rizespor maçından sonra sahaya girip hakem Halil Umut Meler’i yumruklamasının ardından liglere bir hafta ara verilmişti. Bu hafta içi devam eden Süper Lig heyecanı bambaşka bir kaosa sahne oldu. İstanbulspor – Trabzonspor maçının 68. dakikasında Trabzonspor’u öne geçiren gol sonrası olanlar oldu.

Golden önce Trabzonsporlu Batista Mendy’nin kendi ceza alanı içinde İstanbulsporlu futbolcu Loshaj’a müdahalesi VAR tarafından iki dakikadan daha uzun süre kontrol edildi. Serkan Çınar maçın orta hakemi Ali Şansalan’ı ekrana çağırmadı ve Trabzonspor lehine gol kararı verildi. Santra yapıldı. Yaklaşık bir dakika sonra, 74. dakikaya girilirken İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu kulübeye indi ve takımı sahadan çekti. İstanbulspor stoperi Simon Deli’nin takımı sahadan çekmemesi yönünde Sarıalioğlu’na diz çöktüğü anlar akıllara kazındı. İkna çabaları fayda etmedi. Kaptan Mehmet Yeşil takım soyunma odasına gittikten yaklaşık 10 dakika sonra sahaya dönüp hakemlere takımın geri dönmeyeceğini bildirdi. Hakemler de soyunma odasının yolunu tuttu, maç askıya alındı.

Türk futbolunda olaysız gün yok... Hakem kararına kızan İstanbulspor Başkanı takımını sahadan çekti, maç yarım kaldıTürk futbolunda olaysız gün yok… Hakem kararına kızan İstanbulspor Başkanı takımını sahadan çekti, maç yarım kaldı

Türk futbol tarihine bir diğer kara gece olarak kazınan olaya dış basın kayıtsız kalmadı. İtalyan TuttoMercato “Türkiye’de sansasyonel olay! İstanbulspor başkanı takımı sahadan çekti” başlığıyla olayı okuyucularına aktardı.

EuroFoot “Türkiye’de çılgın sahneler” başlığıyla olayı aktarırken İngiliz Daily Mail “Penaltıları reddedilen takım başkanının sahaya girip takımı maçtan çekmesiyle Türkiye Süper Ligi için daha fazla utanç verici sahne” ifadelerini kullanıp geçen hafta Ankaragücü – Rizespor maçı sonrası yaşananları da hatırlattı.

Bir başka İtalyan kaynak Corriere Dello Sport “Türkiye’de sansasyon” başlığıyla çıktığı haberde “Türkiye’de inanılmaz olay. Ankaragücü başkanının hakem Meler’e saldırmasının ardından askıya alınan ligin yeniden başladığı gün bir kulüp başkanından daha sert bir tepki geldi. İstanbulspor başkanı Trabzonspor’la oynanan maç sırasında sahaya indi ve kabul etmedikleri bir hakem kararının ardından takımının sahayı terk etmesini emrederek rakipleri ve maçın hakemini şaşkına çevirdi” dedi.

İtalyan basını olayı böyle gördü.

Sky Italia ise olayı “Türkiye’de daha fazla kaos” diyerek okuyucularına haberi servis ederken “Tartışmalara neden olacak sansasyonel bir olay daha yaşandı. Aslında bir hafta önce, Ankaragücü sahibinin hakeme yumruk atıp saldırmasının ardından lig askıya alınmıştı. Bugün lig yeniden başladı. İstanbulspor ile Trabzonspor arasındaki mücadele, konuk takımın 2-1 öne geçmesiyle kaosa dönüştü. Karşılaşma 79. dakikada İstanbulspor Başkanı Faik Sarıalioğlu’nun aldığı karar nedeniyle yarıda kaldı. Hakemin Trabzonspor aleyhine bir penaltı vuruşunu vermemesinin ardından oyuncularından devam etmekte olan maçı terk etmelerini istedi. Hakem bu sahneye neredeyse şaşkınlıkla tanıklık ederek kayıtsız kaldı. Türkiye Süper Lig’de bu zor sezona damgasını vuracak bir başka an” sözleriyle anlattı.

İngiliz The Sun gazetesi “Üzücü gün” başlığını atarken talkSPORT “Kulüp başkanı sahayı bastı ve takımı maçtan çekerek protesto etti. Türk futbolunda daha fazla kaotik sahneler” dedi.

Olaylı maçın İngiliz basınına yansıması bu şekilde.

Alman basınından ZDF “Yeni skandal” başlığını tercih etti. İsviçre’den SRF ise İsviçre Milli Takım formasını da terletmiş Hakan Yakın’ın adını geçirdiği başlığında “Türkiye’de bir skandal daha: Yakın’ın kulübü sahayı terk etmeye zorlandı” ifadelerine yer verdi.

İsviçre basınından SRF’nin başlığı bu şekilde.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.