Diyarbekirspor’da Bursaspor isyanı: Seyirci yoksa maça çıkmayız

Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu, ilk maçtaki olayların ardından Diyarbekirspor - Bursaspor karışlaşmasının seyircisiz oynanmasına karar verdi. Diyarbekirspor Başkanı Serkan Genç: Karardan vazgeçilmezse maça çıkmayacağız.

Spor 23 Nisan 2024
Bursaspor-Diyerbekirspor arasında oynanan ilk maçta olaylar çıkmıştı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’un 18. haftasında Bursaspor kendi sahasında Diyerbekirspor’u konuk etti. 19 Aralık 2023’te oynanan maçta Diyarbekirspor’un 81. dakikada 2-0 öne geçmesinin ardından gol sevincine tepki gösterilmesinin ardından olaylar çıktı. Hakem Burak Taşkınsoy; uzatma dakikalarında önce Bursaspor’dan Çağatay Yılmaz’a, daha sonra da Diyarbekirspor’dan Bünyamin Yürür, Serhat Enes Çalışan ve Cem Çelik’e, ardından da yine Bursaspor’dan Bilal Güney’e kırmızı kart gösterdi.

Taşkınsoy, olayların sürmesi üzerine karşılaşmayı bir süre durdurdu. İki takımın oyuncuları saha içinde ve stadyumda koridorda kavga etti. Güvenlik güçleri kavgayı önlemekte yetersiz kaldı. Verilen aranın ardından maç haklem kararıyla yeniden başladı, bitiş düdüğüyle birlikte her iki takımın oyuncuları da polis koridoru altında soyunma odasına gitti. Sahaya giren bir taraftar da gözaltına alındı.
Olayların ardından Diyarbekirspor sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaşanan olayların hiç bir şekilde kabul edilemez olduğunu vurguladı. Açıklamada takımın dört futbolcusunun linç girişimi nedeniyle ciddi yaralanma yaşadıkları ve ağır travma geçirdikleri belirtilirken, federasyon ‘gerekeni yapmaya’ davet edildi. Diyarbekirspor’un açıklamasında, ‘takımı korumak için büyük çaba harcayan’ Bursa Emniyeti’ne teşekkür edilirken, kafile olarak Bursaspor yönetimiyle bir sorun yaşamadıkları da vurgulandı.

Enflasyon düşmedi, Bursaspor düştü! Beşinci şampiyonun hikayesiEnflasyon düşmedi, Bursaspor düştü! Beşinci şampiyonun hikayesi

Kulüplere ve futbolculara ceza yağdı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), çıkan olaylar nedeniyle Bursaspor’a iki maç seyircisiz oynama ve 78 bin 750 TL para cezası verdi. Bursasporlu Çağatay Yılmaz altı, Canberk Yurdakul, Eren Tunalı ve Talha Yakın beş, Bilal Güney, Ozan İsmail Koç iki, Ertuğrul Kurtuluş ise bir maçtan men edildi. Diyarbekirspor’da Serhat Enes Çalışan ve Cem Çelik’e beşer maç men cezası verildi.

TFF maçı pazardan salıya aldı

Bursaspor, Diyarbekirspor ile 28 Nisan günü oynanması gereken mücadele önce TFF tarafından güvenlik sebebiyle 30 Nisan’a eretelendi. Bursaspor ertelemeyi şöyle duyurdu: “Türkiye Futbol Federasyonu Maç Planlama Müdürlüğü’nden kulübümüze gönderilen resmi yazıyla birlikte; 28 Nisan 2024 Pazar günü saat 15.00’de Diyarbakır Stadyumu’nda oynanması planlanan Diyarbekirspor karşılaşmamız, güvenlik önlemleri sebebiyle 30 Nisan 2024 Salı günü saat 13.00’de Diyarbakır Stadyumu’nda oynanacaktır.

Seyirci yasağı geldi, Diyerbekirspor isyan etti

Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu, TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’taki Diyarbekirspor – Bursaspor maçının seyircisiz oynanmasına karar verdi. Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Serkan Genç, Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı taraftar yasağına tepki göstererek, “Karar geri alınmazsa Bursaspor maçında sahaya çıkmayacağız. Biz Bursa maçında seyirci ile oynadık. Bu nedenle biz de kendi seyircimiz ile maça çıkmak istiyoruz. İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı kararı kabul etmiyoruz. Seyircisiz maç olursa Bursaspor maçında sahaya çıkmayız. Biz ayrıcalık istemiyoruz. Sahaya çıkıp futbolumuzu oynamak istiyoruz. Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu’nun bizden habersiz aldığı bu kararı doğru bulmuyoruz. Dediğim gibi karar değişmezse sahaya çıkmayız. Biz Bursa’da seyircili oynadık. Seyircisiz maçı kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi. Genç son olarak şunları söyledi: “Geçtiğimiz hafta TFF Pazar günü oynanması gereken maçı hafta içine almıştı. Bu kararda yanlıştı. Neden bizim maçımız Bursa’da hafta içine alınmadı. Bu ayrımcı yaklaşımı kabul etmiyoruz.”

Bursaspor'da kadro dışı kararı: Çağatay Yılmaz affedilmeyecekBursaspor’da kadro dışı kararı: Çağatay Yılmaz affedilmeyecek

Bursaspor’un Amedspor maçında da olaylar çıkmıştı

Bursaspor ile bir başka Diyarbakır takımı olan Amedspor arasında 5 Mart 2023’te Bursa’da oynanan maçta da olaylar çıkmış, Bursaspor’a dokuz maç seyircisiz oynama ve 326 bin TL para cezası vermişti. Maçta çıkan olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakılmıştı. TFF Tahkim Kurulu daha sonra, Bursaspor’a verilen seyircisiz oynama cezasını dokuz maçtan yediye indirmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.