Dört dörtlük Fenerbahçe… Son kurban Efes

Sarunas Jasikevicius koçluğa geldikten sonra maç kaybetmeyen Fenerbahçe, deplasmanda Anadolu Efes'i 89-84 yendi. Kanarya, EuroLeague'de üst üste dördüncü galibiyetini aldı.

Spor 29 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Anadolu Efes'i deplasmanda mağlup etti.

Türkiye’yi Avrupa basketbolunun zirvesinde temsil eden Anadolu Efes ve Fenerbahçe, Anadolu Efes’in ev sahipliğinde EuroLeague’in 17. haftasında karşı karşıya geldiler. Dimitris Itoudis’in gidişi sonrası Sarunas Jasikevicius koçluğunda 3’te 3 yapan Fenerbahçe, sakatlıkların yavaş yavaş iyileşmeye başladığı Erdem Can yönetimindeki Efes’e konuk oldu.

Maça iyi başlayan taraf Anadolu Efes oldu ancak Fenerbahçe hücumda toplarlandı. İlk çeyrek 29-29 sona erdi. İkinci çeyrekte Daniel Oturu’nun etkili oyunuyla fark yaratan lacivert-beyazlılar devreye 52-47 önde gitmeyi başardı.

Fenerbahçe'nin Galatasaray deplasmanında 100'ü güldüFenerbahçe’nin Galatasaray deplasmanında 100’ü güldü

Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe Nigel Hayes Davis’le etkili olurken Efes cephesinde Shane Larkin adeta oyunu domine etti. Üçüncü çeyrek sonuna doğru farkı kapatan Fenerbahçe Marko Guduric’le öne geçmeyi başardı ve son periyoda 69-68 girildi. Son çeyrekte çekişme kaldığı yerden devam etti. Efes’in hücumları Shane Larkin’in etkili olamadığı anlarda etkisiz kaldı. Fenerbahçe tarafındaysa dış şutlar etkili oldu. Özellikle Nick Calathes maçın sonunda sorumluluktan kaçmadı, iyi oynadığı maça noktayı koyan isim oldu.

Fenerbahçe 89-84 kazanarak 17. maçında 10. kez, üst üste 4. kez galip geldi. Efes ise 17. maçında 10. kez yenildi. Fenerbahçe’de Nigel Hayes Davis 24 sayı 6 ribauntla oynarken Nick Calathes 17 sayı 8 asistle oynadı. Kanarya toplam 31’de 12 üçlük attı. Efes’te Shane Larkin 28 sayı atarken Daniel Oturu 19 sayı ve 7 ribauntla oynadı ancak yeterli olmadı.

Fenerbahçe, Darüşşafaka deplasmanında 'Biber'ledi!Fenerbahçe, Darüşşafaka deplasmanında ‘Biber’ledi!

Saras Jasikevicius maçın ardından Efes gardı Shane Larkin’den övgüyle söz ederken “Bence yapmamız gereken çok açık ve çok barizdi ilk yarıda. İkinci yarıda gerçekten savunmada iyiydik. Larkin’i belki kontrol edemedik ama kim edebiliyor ki zaten?” dedi. Saras galibiyetle alakalı “Çok rehavate kapılmamak lazım. Konsantrasyonu kaybetmemek gerekiyor. Bu kadar büyük maça biraz dağınık başladık. İkinci yarı nasıl düzeldiğimizi kavramamız gerekiyor. Pozitif şeyleri almamız gerekiyor. Tabii ki ikinci yarı onları 30 sayı da tutmak önemliydi.” dedi.

Jasikevicius basın toplantısında kendisine gelen “Boyalı alanda çok kolay 14-15 sayı atabildi Anadolu Efes maçın başında, ikinci yarıda ne değişti?” sorusuna “Takım çok daha sert ve iyi savunma oynadı ikinci yarıda. Ne kadar çok temas, hız ve fiziksellik olmazsa Anadolu Efes bir takıma karşı, oynamak çok zordur. Savunmamız çok gelişti. Oyuncular yaklaşımını ve fizikselliği değiştirdikleri için ikinci yarı daha iyi savunma yaptık.” diyerek yanıt verdi. Koç, Calathes’in performansıyla ilgili olarak “İspanya’daki en iyi savunmacılardan biriydi. EuroLeague’de son 10 yılın en iyi savunma oyuncularından biri ama hiçbir zaman bu konuda gerekli saygıyı görmedi.” diye yanıt verdi.

NBA'de Noel gecesine Doncic damgası: 50 sayıNBA’de Noel gecesine Doncic damgası: 50 sayı

Maçın kahramanlarından Nick Calathes ise “Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Uzun bir sezon. Çok önemli bir galibiyet bizim adımıza. Bizim adımıza keyifli bir galibiyetti. İkinci yarı bence biraz kafa yapımız değişti. İlk yarıda şut ağırlıklıydı, ikinci yarıda defans yaptık.” dedi.

Anadolu Efes koçu Erdem Can ise “Günün sonunda tabii ki küçük detaylar karar veriyor maçın sonucuna. Daha iyiye gitmeye çalışıyoruz. Kendimizi tekrar inşa etmeye çalışıyoruz. Maçı küçük detaylar belirliyor günün sonunda.” sözlerini söyledi.

Alperen Şengün atıyor ama Houston Rockets kaybediyorAlperen Şengün atıyor ama Houston Rockets kaybediyor

EuroLeague’de günün diğer sonuçları:

Partizan – Bologna 75-77

Zalgiris Kaunas – Maccabi Tel Aviv 70-78

Asvel – Real Madrid 76-77

Panathinaikos – Kızılyıldız 82-65

Milano – Baskonia 76-67

Bayern Münih – Valencia 85-84

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.