Fenerbahçe kritik Konyaspor deplasmanında

Fenerbahçe Süper Lig'in 35. haftasında kümede kalma yarışı veren ekiplerden Konyaspor'a konuk olacak. Sarı-lacivertlilerin şampiyonluk yarışında hata payı yok.

Spor 6 Mayıs 2024
Fenerbahçe ve Konyaspor, Konya'da karşı karşıya.

Süper Lig’de 35. haftaya 89 puanla ikinci sırada giren Fenerbahçe, Galatasaray’ı takipte hata yapmak istemiyor. Konyaspor ise 36 puanla bulunduğu 16. sıradan uzaklaşmak, küme düşme korkusu yaşamaktan kaçmak istiyor.

İki farklı amaçla sahaya çıkan iki takımın istediği ortak şeyse galibiyet. Saat 20.00’de Konya’da oynanacak mücadeleyi Bahattin Şimşek yönetecek. Şimeşk geçen hafta da Adana Demirspor-Galatasaray mücadelesinde düdük çalmıştı. Deneyimli isim yine şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren bir maçta görevli.

Sinan Boztepe: Nuri Şahin'in Beşiktaş'a gitmesi hayal kırıklığı olurSinan Boztepe: Nuri Şahin’in Beşiktaş’a gitmesi hayal kırıklığı olur

Fenerbahçe’de Beşiktaş derbisinde sakatlanan İsmail Yüksek’in yanı sıra saha çalışmalarına başlayan Jayden Oosterwolde, bugün oynanacak mücadelede takımlarını yalnız bırakacak. İsmail Yüksek’in sakatlığı sebebiyle teknik direktör İsmail Kartal bu bölgede Krunic’e formayı vermeyi planlıyor. Krunic’in ilk 11’de sahaya çıkması durumunda ilk 11’de üç yerli oyuncunun yer alma zorunluluğu nedeniyle savunmada Çağlar Söyüncü’nün forma giymesi, Ferdi Kadıoğlu ve İrfan Can Kahveci’nin de diğer yerli isimler olması bekleniyor. Sarı-lacivertlilerde Edin Dzeko, Dusan Tadic, Michy Batshuayi, Cengiz Ünder, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu ve Rodrigo Becao, yarın oynanacak maçta kart görmeleri durumunda Mondihome Kayserispor mücadelesinde takımını yalnız bırakacak.

İki takım lig tarihinde 46. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler Konyaspor’u 34 kez mağlup ederken, üç mücadele beraberlikle tamamlandı. Yeşil-beyazlılar sekiz kez sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu. Bu maçlarda Fenerbahçe 119 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde ise 49 gol gördü. Sarı-lacivertli takım, rakibiyle deplasmanda bugüne dek 22 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 14’ü Fenerbahçe galibiyetiyle sonuçlanırken Konyaspor 6 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. 2 mücadelede ise puanlar paylaşıldı. Bu sezonun ilk yarısında Fenerbahçe’nin 7-1 kazandığı maç iki takım arasındaki en farklı sonuç olurken, en gollü karşılaşma olarak da tarihe geçti. Söz konusu maçta Boşnak golcü Edin Dzeko hat-trick yapmıştı.

Fenerbahçe'nin 'üç Türk problemi'ne beş çözümFenerbahçe’nin ‘üç Türk problemi’ne beş çözüm

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.