Dört dörtlük İspanya! Gürcistan için yolun sonu

EURO 2024 son 16 turu maçında İspanya yenik duruma düştüğü karşılaşmada Gürcistan'ı 4-1 mağlup etti. Bu sonuçla adını çeyrek finale yazdıran 'Matadorlar' erken finalde ev sahibi Almanya'yla karşılaşacak.

Spor 1 Temmuz 2024
İspanya, Gürcistan'ı farklı geçti.

EURO 2024 son 16 turu maçında grup aşamasının tek dokuz puanlı takımı İspanya tarihinde ilk kez şampiyonada boy gösteren ve Türkiye’nin de olduğu F Grubu’ndan en iyi üçüncüler arasına girerek çıkan Gürcistan’la Köln’de karşılaştı.

Fransız hakem François Letexier’nin düdüğüyle karşılaşma başladı. Maçta İspanya’nın beklendiği şekilde topa hakim olduğu bir ilk 15 dakika geride kalırken iki takım da pozisyon üretemedi. Dakikalar 18’i gösterirken Gürcistan ilk kez atağa kalktı. Hızlı çıkan Gürcistan’da Mikautadze’nin pasıyla sağdan bindiren Kakabadze meşin yuvarlağı ceza sahasına ortaladı. Arka direkteki Le Normand’in ters vuruşunda top ağlarla buluştu ve Gürcüler dev maçta 1-0 öne geçti. İspanya’da böylelikle şampiyonadaki dördüncü maçında ilk kez kalesinde gol gördü.

Yediği golün ardından rakip kaleye daha da fazla yüklenen İspanyolların ayağına fırsat 39’uncu dakikada geldi. Williams’ın pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Rodri’nin yerden düzgün vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Mamardashvili’nin solundan filelere gitti, ‘Matadorlar’ skoru 1-1’e getirdi. Köln’de devre arasına eşitlikle gidildi.

İkinci devre hızlı başladı. İspanya’nın stoperlerini dahi rakip yarı alanın ortalarına kadar getirerek oynamasıyla Gürcistan kontrataktan tehlikeler kovalamaya çalıştı. 48’inci dakikada Kvara kendi yarı alanının ortalarında kazandığı topla, rakip kalecinin de önde olduğunu görerek orta sahadan kaleyi denedi, ancak top çok az bir farkla auta gitti.

Bu pozisyonun hemen iki dakika sonrasında İspanya üstünlük sayısını buldu. Yamal’ın sağdan ortasında altı pasa hareketlenen Fabian Ruiz arka direkte kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Mamardashvili’nin müdahalesi yetersiz kalınca top ağları havalandırdı ve skor 2-1’e geldi.

İspanyollar üstünlüğü bulduktan sonra Gürcistan’ın kompakt oyununda kırılmalar yaşanmaya başladı. Dakikalar 75’i gösterirken sol kanatta aldığı topla ceza sahasına giren Williams çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve takımı adına farkı ikiye yükselterek ülkesini iyice rahatlattı.

Mücadelede dakikalar 83’ü gösterirken İspanya bir gol daha buldu. Ceza yayı içinde topla buluşan Olmo rakibinden şık şekilde sıyrıldıktan sonra düzgün bir vuruşla skoru 4-1’e getirdi. Karşılaşmanın kalan diliminde başka gol olmadı. İspanya mücadeleden zaferle ayrıldı.

Bu sonuçla Gürcistan’ın EURO 2024 macerası burada noktalandı. İspanya ise çeyrek finalde ev sahibi Almanya’ya rakip oldu. ‘Erken final’ niteliğindeki bu maç 5 Temmuz Cuma günü saat 19:00’da başlayacak. EURO 2024’te çeyrek finalde kozlarını paylaşacak İspanya ile Almanya Avrupa Şampiyonası’nı en çok kazanan takımlar olarak dikkati çekiyor.

İngiltere kapı eşiğinden döndü... Bellingham sağolsunİngiltere kapı eşiğinden döndü… Bellingham sağolsun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.