Dortmund Manchester’ı yendi, Onana Maguire’ı azarladı

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Bundesliga ekibi Borussia Dortmund, hazırlık maçında Premier Lig takımlarından Manchester United'ı 3-2 yendi. United'ın yeni kalecisi Andre Onana'nın bir pozisyonda tartışılan savunmacı Harry Maguire'a gösterdiği tepki gündem oldu.

Spor 1 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Onana'dan Maguire'a büyük tepki.

Futbolda yeni sezon heyecanı yaklaşırken Avrupa devleri birbirlerini test ediyorlar. Bu takımlardan ikisi Borussia Dortmund ve Manchester United pazar gecesi karşı karşıya geldiler. United Diogo Dalot’nun 24. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Borussia, 43 ve 44’te genç yıldız Donyel Malen’in golleriyle devreyi 2-1 önde kapadı. 52’de Antony beraberliği sağladı ancak bir başka genç yetenek Youssoufa Moukoko 71’de takımına galibiyeti getiren golü attı.

Maçın en dikkat çekici anlarından biri Andre Onana ve Harry Maguire’ı karşı karşıya getirdi. Gelişen Borussia Dortmund atağı Manchester kalesinde büyük tehlikeye dönüştü. Her ne kadar Bundesliga ekibi golü bulamasa da bu tehlike kaleci Onana’yı çileden çıkarmaya yetti. Yeni transfer Onana tehlikenin geçmesinin ardından kaptanlığı alınan ve satış listesinde olduğu söylenen İngiliz savunmacı Harry Maguire’a dönerek sert şekilde uyarıda bulundu. Bu anlar sosyal medyada “Onana bile ilk maçtan Maguire’ın yetersizliğini anladı” şeklinde yorumlandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.