Avrupa basını ‘Cehennem’in günahkarı olarak Onana’yı seçti!

Avrupa basını Galatasaray'ın 'Cehenneme hoşgeldiniz' pankartına gönderme yaparak Manchester United'ın Andre Onana yüzünden galibiyeti kaçırdığını yazdı.

Spor 30 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Hem Ada hem İtalyan basını Andre Onana'nın United'in galibiyetine engel olduğunu yazdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun beşinci haftasında Galatasaray 3-1 yenik duruma düştüğü maçta Manchester United ile 3-3 berabere kaldı. Bu sonuçla iki takım da umudunu son haftaya taşıdı. Kopenhag’ın Bayern Münih deplasmanından 0-0’lık skorla dönmesiyle grupta düğümür çözülmesi son hafta maçlarına kaldı. Galatasaray, Kopenhag deplasmanında kazandığı takdirde rakiplerin alacağı skora bakmadan Şampiyonlar Ligi’nde devam edecek. Puan kaybı halindeyse sarı kırmızılıların Manchester United’ın Bayern Münih’i yenmesi durumunda Avrupa kupaları dışında kalması tehlikesi bulunuyor.

Ada basını, Manchester United’ın büyük bir fırsat kaçırdığı görüşünde birleşirken Manchester United kalecisi Andre Onana hedefteki isimdi. Bazı haberler şöyle…

Galatasaray için kötünün iyisi... Harika dönüş yarım kaldıGalatasaray için kötünün iyisi… Harika dönüş yarım kaldı

BBC: Manchester United’ın Şampiyonlar Ligi umutları İstanbul’da bir kez daha suya düştü. Erik ten Hag’ın takımı çok doğru bir iş çıkardı ve iki kez iki gol öne geçti ancak Onana’nın yaptığı hatalar, United’ı A Grubu’nda alt sıralara itti.

Telegraph: Andre Onana, ‘cehennem’de en büyük günahkardı. Talihsiz kaleci, Manchester United’ı Şampiyonlar Ligi’nde elenmenin eşiğine getiren kötü karakter oldu. Galatasaray taraftarı otuz yıl önce olduğu gibi yine göz korkutucu bir atmosfer yarattı.
Sky Sports: İstanbul’da fırtınalı bir gecede Andre Onana’nın yaptığı iki hata ve Kerem Aktürkoğlu’nun müthiş golü, Manchester United’ın Şampiyonlar Ligi umutlarını suya düşürdü.

The Guardian: Altı gollü Galatasaray geriliminde Manchester United, Onana’nın hediyeleriyle mağlup oldu. Andre Onana, Manchester United’ın iki kez iki golle öne geçtiği maç sonunda turlama umutlarını pamuk ipliğine bağlı bıraktığı kötü bir gün daha geçirdi.

Daily Mirror: Andre Onana bir kez daha takım arkadaşlarını hayal kırıklığına uğrattı. Manchester United İstanbul’da kazanması gereken bir maçı kazanmayı başaramadı.

Daily Mail: Manchester United’ın elemelere katılma umutları suya düştü. İstanbul’da sabaha kadar yağmur yağdı ama ‘Cehennem’ ateşini söndürecek kadar yağmadı. 30 yıl önce eski Ali Sami Yen Stadı’nın işkencelerine katlanan United, gece de yeni stadyumda lanetlenmişlerin acılarını çekti.

The Sun: Manchester United’ın artık Old Trafford’da Bayern’i yenmesi gerekecek. Diğer taraftan Kopenhag ve Galatasaray’ın berabere kalacaklarına da güvenmesi gerektiğini bilerek final maçına çıkacak.

Manchester Evening News: United, Galatasaray’ı deplasmanda hiç yenememiş, daha önceki üç denemesinde deplasmanda gol bile atamamıştı. Bu kez gol attı ancak yine yenmeyi başaramadı.

Frikikler ‘Hakim’i sağ olsun…Frikikler ‘Hakim’i sağ olsun…

Sadece Britanya’da değil İtalya’da da basın Onana’nın hatalarını ön plana çıkardı.

La Gazzetta Dello Sport: Neyin peşindesin Andre Onana? Hâlâ ucu açık ama Manchester United’ın ikincilik şansı Andre Onana yüzünden dramatik bir şekilde yavaşladı. İstanbul’da Galatasaray karşısında alınan beraberliği başka türlü tarif etmek zor. Eski Inter kalecisi, Kırmızı Şeytanlar için bu çok çalkantılı ama uzlaşmasız Şampiyonlar Ligi’nde hala olumsuz bir kahraman.

Calciomercato: Yaz aylarında Inter Milan’dan 50 milyon euronun üzerinde bir bedelle alınan Kamerunlu kaleci son dönemde yükselişe geçmişti ve Premier Lig’de Fulham, Luton ve Everton’a karşı art arda üç maçta kalesini gole kapatmış ve bu onu bu sezon İngiltere’nin en üst liginde en çok kurtarış yapan kaleci yapmıştı. Ancak İstanbul’da, son aylarda United taraftarları arasında şüphe uyandıran eski hayalet geri döndü.

Tuttosport: Andre Onana, Galatasaray’a karşı unutulmayacak bir akşam geçirdi. İngiliz kulübünün kalecisi 29. ve 62. dakikalarda yaptığı iki feci hatayla ve Türk takımının 71. dakikada Aktürkoğlu’nun golüyle 3-3’lük beraberliği yakalamasını sağladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.