Dortmund’a bir darbe de Leipzig’den

Bundesliga’da Bayern Münih’e 4-2 kaybederek liderliği ezeli rakibine kaptıran Borussia Dortmund, Almanya Kupası çeyrek final maçında RB Leipzig deplasmanında 2-0 kaybetti ve kupadan da elendi.

Spor 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Werner maçın adamı oldu, Leipzig turladı

Futbol sezonları nisan ayının başında bitirilse Borussia Dortmund şu an sahip olduğundan çok daha fazla başarıya sahip olabilirdi belki de. Öyle ki Dortmund, bilhassa Jürgen Klopp’tan sonra geçirdiği rekabetçi sezonlarda yaşadığı kaderi bu sezon da yaşıyor. Sarı-siyahlılar, geçtiğimiz hafta sonu ligdeki liderliği kaybettikten sonra kupada yoluna devam etme hedefiyle Leipzig deplasmanındaydı…

Salı günü oynanan maçlarda Freiburg’un sürpriz bir son dakika golüyle Bayern deplasmanından çıkması Almanya Kupası’ndaki en tehlikeli bölüm sonu canavarının denklemden çıktığı anlamına geliyordu. Dolayısıyla ligde liderliği Bayern’e kaptıran Dortmund için kupa yolculuğu zafere ulaşmak adına gerçekçi bir hedef gibi görünüyordu. Ancak Leipzig’in planları farklıydı.

Arsenal Caicedo'nun peşini bırakmıyorArsenal Caicedo’nun peşini bırakmıyor

22. dakikada yıldız oyuncusu Timo Werner’le öne geçen Red Bull Leipzig, her ne kadar topa daha az sahip olsa da Dortmund’dan daha verimli hücum eden taraftı. Maç boyunca rakip kaleyi tam 20 kez yoklayan ev sahibi 11 isabetli şut attı. Buna karşın Borussia Dortmund ise üst üste oynadığı ikinci maçta da silik görüntüsünden kurtulamadı. Ruhr bölgesi ekibi maçı yalnızca iki şutla kapatabildi.

RB Leipzig’in galibiyetini tescilleyen gol, 90+8’de Willi Orban’ın ayağından geldi. Sahadan 2-0 galip ayrılan RB Leipzig, yarı final biletini cebine koydu. Böylelikle Dortmund, nisan ayının başında ikinci hüsranını da yaşadı. Mart ayını Chelsea’ye Şampiyonlar Ligi’nde elenerek kapatan ekip, bir hafta içinde hem Bundesliga’daki liderlik koltuğundan oldu hem de kupadan elendi.

Gecenin diğer kazananı Stuttgart

Almanya Kupası çeyrek finalinde zafere ulaşan bir diğer ekip rakibi Nürnberg’i 1-0’la geçen Stuttgart oldu. Stuttgart, deplasmanda rakibini Enzo Millot’un 83. dakikada attığı golle mağlup etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.