Arsenal Caicedo’nun peşini bırakmıyor

Arsenal – Caicedo kovalamacası kış transfer döneminin bilhassa son haftasında basında sıkça yer bulmuştu. Ancak Brighton genç oyuncusunu satmamış üzerine sözleşme uzatmıştı. Son gelen haberler Caicedo'nun rotasının yine Londra ekibine döndüğünü gösteriyor.

Spor 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Caicedo için Chelsea öncelik.

Herhangi bir transfer ne kadar yılan hikayesi hüviyetine bürünürse, gerçekleştiğinde transfer edilen oyuncunun katkısı bir o kadar düşük oluyor. Yazılı olmayan ancak tecrübe edilen olaylar çerçevesinde adeta kesinlik kazanan bu tez, Arsenal – Caicedo transferi için de gerçekleşir mi bunu zaman gösterecek. Ancak Football Insider’ın haberine göre kesin olan şey Arsenal’ın Caicedo’dan kolay kolay vazgeçmeyeceği yönünde.

Arsenal, kış transfer döneminde 21 yaşındaki Ekvadorlu oyuncu için 70 milyon sterline varan bir teklif yapmıştı. Ancak Brighton, oyuncuyu satmaya yanaşmamış üstüne transfer döneminin sonunun ardından oyuncuyla 2027 yazına kadar sözleşme uzatmıştı. Topçular, transfer döneminin son gününde alternatif olarak Chelsea’den Jorginho’u 12 milyon sterlin karşılığında transfer etmiş ve 1.5 senelik senelik sözleşme imzalamıştı.

Chelsea ve Liverpool yenişemedi, iki takım da kötü gidişe son veremediChelsea ve Liverpool yenişemedi, iki takım da kötü gidişe son veremedi

2021’de Independiente del Valle’den 4.5 milyon sterlin karşılığında transfer edilen potansiyelli oyuncu için yeniden Brighton’ın kapısını çalmayı planlayan Arsenal, bu kez 4 sezon sözleşmesi olan bir oyuncu için teklif yapmak durumunda kalacak.

Arteta’nın gözdesi olabilir…

Arsenal, bu sezon Premier Lig’de ilk 11’inin yaş ortalaması en düşük olan ikinci takım. Arteta ve öğrencileri bu açıdan bakıldığında da hala lider olarak devam etmekle büyük bir hikaye yazıyor. Hikayenin dikkat çekici bir diğer yanı Arteta’nın ilk 11’inde fazla ödün vermediği ve fazla rotasyona gitmediği gerçeği. Dar bir rotasyonla bu başarıyı yakalamış olmak Arsenal ve Arteta’nın yolculuğunu özel kılan hususlardan biri.

Jesus dönüyor, Arsenal arkasına bakmıyorJesus dönüyor, Arsenal arkasına bakmıyor

Arsenal’ın 70 milyon sterlin gibi büyük bir yatırımla kadrosuna katacağı bir oyuncuya, Arteta’nın vereceği sürenin akıbeti tahmin edilebilir. Gündemdeki bir başka isim Declan Rice da takıma eklenmesi halinde vazgeçilmez oyunculardan biri olma potansiyeline sahip. Kıssadan hisse, en azından bu sezonu Arteta’nın rotasyon tercihleri için bir ayna olarak tutabilirsek Moises Caicedo transfer edildiği andan itibaren o rotasyonda Granit Xhaka yerine ve hatta bazen Thomas Partey yerine vazgeçilmez isimlerden biri olacaktır.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.