Kadınlar Dünya Kupası’nda şok: Brezilya ve İtalya grup aşamasını geçemedi

FIFA Kadınlar Dünya Kupası F ve G Grubu mücadelelerinde son maçlar oynandı. Jamaika sürpriz bir şekilde Brezilya'yı turnuva dışına iterken Fransa F Grubu'nu lider tamamladı. G Grubu'nda İsveç 3'te 3'le yoluna devam ederken, Güney Afrika İtalya'yı saf dışı bıraktı.

Spor 3 Ağustos 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Dünya Kupası'nda Jamaika ve Güney Afrika sürprizi.

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ortaklaşa düzenlediği 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası, grup aşaması son maç karşılaşmalarıyla sürüyor. Dün, F ve G Grubu’nda perde büyük heyecana sahne olan maçlar oynandı.

Günün ilk seansında İsveç, Güney Amerika temsilcisi Arjantin’i Rebecka Blomqvist ve Elin Rubsensson’un golleriyle 2-0’la geçti ve 9 puanla G Grubu’nu lider bitirdi.

Grubun diğer maçında Güney Afrika ve İtalya ikincilik bileti için karşılaştı. İtalya’da Arianna Caruso takımını 11’de öne geçirdi. 32’de Benedetta Orsi’nin kendi kalesine golüyle maça denge geldi. Hildah Magaia Güney Afrika’yı 67’de öne taşıdı. İtalya pes etmedi ve Caruso 74’te skoru tekrar eşitledi. 90+2’de İtalya’yı yıkan gol Thembi Kgatlana’dan geldi. Güney Afrika gruptan ikinci olarak çıktı, İtalya ise elendi.

Bu sonuçların ardından İsveç son 16’da ABD ile eşleşti. Güney Afrika ise Hollanda’nın rakibi oldu.

İngiltere ve Hollanda farka koştu: ABD uçurumun kenarından döndüİngiltere ve Hollanda farka koştu: ABD uçurumun kenarından döndü

F Grubu’nda Fransa, görece zayıf rakibi Panama’yı 6-3 gibi çarpıcı bir skorla geçerken Fransızların golleri Maelle Lakrar, Kadidiatou Diani (3), Lea Le Garrec ve Vicki Becho’dan geldi. Panama 2. dakikada Marta Cox’la öne geçse de daha sonra Yomira Pinzon ve Lineth Cedeno’nun golleri işe yaramadı.

F Grubu’ndaki diğer mücadelede Brezilya ve Jamaika karşılaştı. Brezilya’nın rakip kaleye tam 18 şut çektiği, yüzde 73’le topa sahip olduğu ve 599 pas yaptığı mücadele 0-0 bitti. Bu sonuçla Jamaika gruptan çıkan ikinci ekip oldu. Bu karşılaşma aynı zamanda Brezilya efsanesi Marta’nın Dünya Kupaları tarihindeki son maçı oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.