Fransa’da Dünya Kupası hüsranı! Takımda Rusya isyanı

Fransa, 2023 Basketbol Dünya Kupası'ndaki ikinci grup maçında Letonya'ya yenildi ve gruptan çıkma şansını kaybetti. Hayal kırıklığı üzerine Nicolas Batum, kulüp kariyerine Rusya'da devam eden Thomas Heurtel ve Amathe M'Baye'ın milli takıma çağrılmamasını eleştirdi.

Spor 29 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Batum'dan siyasetin spora karışmasına tepki geldi.

Fransa, 2019 Dünya Kupası’nda çeyrek finalde ABD’yi saf dışı bıraktı ve ses getirdi. Avrupa Şampiyonaları ve Dünya Kupaları’nda her zaman iddialı olan ülkelerden Fransa, 2019 Dünya Kupası ve 2022 Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı. 2023 Dünya Kupası’na altın madalya hedefiyle gelen Fransızlar grup aşamasında şoku yaşadı. Önce Kanada’ya 95-65 kaybeden Fransa, ikinci maçta son çeyreğe 12 sayı önde girmesine rağmen Letonya’ya 88-86 yenildi. Bu mağlubiyet aynı zamanda Fransa için Dünya Kupası perdesinin kapanması anlamına geldi.

Hayal kırıklığının ardından konuşan Nicolas Batum, kulüp kariyerlerine Rusya takımlarında devam eden oyuncuların milli takıma alınmamaları nedeniyle tepki gösterdi. Thomas Heurtel ve Amathe M’Baye gibi isimlerinde milli takıma çağrılmaması büyük tartışma konusu olmuştu. Batum, Letonya maçının ardından Bu büyük bir hayal kırıklığı. Zihinsel olarak çöktük. Onlar da fiziksel olarak daha üstündü. Takım olarak oynayamadık. Mesafe yaratmayı ve onlardan uzaklaşmayı başaramadık. Bu maç son beş altı haftadır başımıza gelenlerin bir yansıması. Biz çok iyi bir takımız ve bunu önceki yıllarda da gösterdik ama şimdi bu yaz yaşananlardan dolayı herkes iyice düşünmeli. Oyuncular, koçlar, federasyon…” şeklinde konuştu.

Devşirmelere '12 Dev Adam' cezasıDevşirmelere ’12 Dev Adam’ cezası

Batum, Ukrayna Savaşı nedeniyle Rusya’da forma giyen isimlerin siyasi sebeplerden ötürü milli takıma çağrılmamasıyla alakalı konuşmasında “Bazı oyuncuları bu şekilde kaybediyoruz, siyaset yüzünden basketbolcu kaybediyoruz… İnanın nedenini ben de bilmiyorum. Hepimiz milli takımın başarısı için kendimizi adamalıyız. Dünya siyaseti umurumda değil, ben Fransa’nın mümkün olan en iyi şekilde temsil edilmesini istiyorum.” sözlerine de yer verdi.

Dünya Kupası'ndan Fenerbahçe'ye kara haber! Yeni transfer sakatlandıDünya Kupası’ndan Fenerbahçe’ye kara haber! Yeni transfer sakatlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.