Dünya Kupası’ndan Fenerbahçe’ye kara haber! Yeni transfer sakatlandı

Fenerbahçe'nin Brezilya Milli Takımı oyuncusu Raul Neto Dünya Kupası’nın ilk maçında sakatlandı. Tendonu kopan oyuncu uzun süre parkelerden uzak kalacak.

Spor 27 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Neto sakatlandıktan sonra takım arkadaşları gözyaşlarına engel olamadı.

Brezilya, Dünya Kupası’nin ilk maçında İran’la Japonya ve Filipinler’le birlikte Dünya Kupası salonlarından biri olan Jakarta’daki Endonezya Arena’da karşılaştı. Zayıf rakibi önünde rahat bir oyun sergileyen ve 100-59 kazanan Güney Amerika takımında galibiyete rağmen moraller sıfırdı. Bunun nedeniyle Fenerbahçe’nin NBA’den bu sezon başında transfer ettiği Raul Neto’dan gelen sakatlık haberiydi.


Takımın temel taşlarından biri ve Fenerbahçe’nin yeni transferi olan Raul Neto, 15 dakika sahada kalıp sekiz sayı, dört asist ve iki ribauntla oynadığı üçüncü çeyrekte sağ dizinden sakatlandı.
Sahayı sedyeyle terk eden oyuncu hemen hastaneye kaldırılırken bazı takım arkadaşlarının gözyaşlarını tutamadığı götürüldü. Brezilya Basketbol Federasyonu, Raul Neto’nun sağ diz patellar tendonunun koptuğunu açıklarken basketbolcu Brezilya’nın Dünya Kupası kadrosundan çıkarıldı.

Fenerbahçe, çifte kupalı hocayla kötü ayrıldıFenerbahçe, çifte kupalı hocayla kötü ayrıldı

Fenerbahçe’nin planları bozuldu

Fenerbahçe Erkek Basketbol Genel Menajeri Derya Bengier, önceki gün kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada “Kadromuza katılan Raul Neto ve Yam Madar ile özellikle guard rotasyonunda Şehmus Hazer’le beraber çok agresif, çok enerjik ve boyutlu bir 1 numara, tam net 1 numara rotasyonu oluşturduğumuzu düşünüyorum” demişti. Neto’nun uzun süreli sakatlığının ardından sarı lacivertlilerin planı bozuldu. Fenebahçe’nin bu bölgeyeya yeni transfer yapması ya da kadroda düşünülmeyen Yunan oyuncu Nick Calathes ile yola devam etmesi gerekiyor.

Potada Dünya Kupası rekorla başladıPotada Dünya Kupası rekorla başladı

Dünya Kupası’nda alınan sonuçlar

Öte yandan Dünya Kupası’nda ikinci gün maçları tamamlandı. Alınan sonuçlar şöyle…

B Grubu: Güney Sudan-Porto Riko: 96-101 (uzatmada), Sırbistan-Çin: 105-63

C Grubu: Ürdün-Yunanistan: 71-92, ABD-Yeni Zelanda: 99-72

F Grubu: Yeşil Burun Adaları-Gürcistan: 60-85, Slovenya-Venezuela: 100-85

G Grubu: İran-Brezilya: 59-100, İspanya-Fildişi Sahili: 94-64

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.