Dünya şampiyonu Eczacıbaşı Türkiye’ye döndü

2023 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası finalinde Vakıfbank’ı 3-2 mağlup ederek mutlu sona ulaşan Eczacıbaşı yurda döndü.

Spor 19 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Eczacıbaşı kupasıyla beraber yurda döndü.

Tarihinin 3. dünya şampiyonluğunu kazanan Eczacıbaşı yurda döndü. Çin’de düzenlenen FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası finalinde bir başka Türk ekibi olan Vakıfbank’ı 3-2 yenen Eczacıbaşı yedi sene sonra dünya şampiyonluğuna uzandı. Büyük sevinç yaşayan takım Türkiye’ye dönerken havaalanındaki karşılamada hazır bulunanlardan biri Faruk Eczacıbaşı’ydı.

Faruk Eczacıbaşı “İki Türk takımı Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda final maçını oynadı. Dünyanın tam öbür ucunda yaptılar bunu. O kadar mutluyuz ki. O kadar centilmence bir maç oldu ki. Kızlarımla, hocamızla iftihar ediyorum. Çok güzel bir güven, birlikteliğin işi bu başarı. Türkiye olarak bunu yapabiliyoruz. Eczacıbaşı’nda bunun örneğini gördük. Dünyanın en iyisi olduğumuzu kanıtladık. Türk voleybolu dünyanın en tepesindedir. Hepimize hayırlı olsun. Türkiye’ye çok güzel bir sonuç getirdik” dedi.

Türkiye’nin gurur finali: Kadınlarda dünyanın en büyüğü EczacıbaşıTürkiye’nin gurur finali: Kadınlarda dünyanın en büyüğü Eczacıbaşı

Eczacıbaşı başantrenörü Ferhat Akbaş “Kazanan taraf biz olduk, çok yakın bir maçtı. Çok muyluyuz kulübümüze ve ülkemize bu dünya şampiyonluğunu getirdiğimiz için. Oyunculara, teknik ekibimize ve yönetim kurulumuza çok teşekkür ederiz. Her maçı ve kupayı kazanmak için oynuyoruz. Önümüzde Şampiyonlar Ligi, Türkiye ligi, Türkiye kupası var, kazanmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Sözlerine Vakıfbank’ı tebrik ederek başlayan libero Simge Aköz “Açıkçası turnuva başlangıcından beri takım olarak çok güzel performans ortaya koyduk. Çok güzel bir takım oyunu vardı. Bu da bizi final maçına hazırladı. Final maçında geriye düşsek dahi bu inancı kaybetmedik. Gerçekten kupayı alabileceğimize hep inandık. Çok güzel bir takım oyunu vardı ve geri dönüşü güzel oldu” dedi.

Fenerbahçe Çukurova'da hata yapmadı, ilk yarıyı lider tamamladıFenerbahçe Çukurova’da hata yapmadı, ilk yarıyı lider tamamladı

Turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Tijana Boskovic ise “2016’dan sonra kupayı evimize getirdiğimiz için çok mutluyuz. Takım olarak iyi bir oyun oynadık, çok gurur duyuyorum. Güzel bir takım oyunu vardı” diye konuştu. Final maçının öne çıkan isimlerinden olan fakat turnuvanın rüya takımına seçilemeyen Hande Baladın “Benim için kupa kazanmak daha önemliydi. Her zaman hayalini kurdum. Belki başka turnuvalarda da nasip olur, kaderim böyle galiba. İlk defa başıma gelmiyor” dedi.

Deneyimli pasör Naz Aydemir Akyol ise “2023’ü şampiyonlukla kapatmak büyük mutluluk. Çok güzel voleybol oynadık. Turnuvanın başından sonuna kadar büyüyen bir ekiptik. Çok hak ettiğimizi düşünüyorum”  diye konuştu.

Bir şampiyon kolay yetişmiyor: Naz Akdemir AkyolBir şampiyon kolay yetişmiyor: Naz Akdemir Akyol

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.