Dursun Özbek: Futbolculara borç yok, söylenenler hayal ürünü

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek son dönemde basında çıkan iddialara yanıt verdi. Başkan, kulübün hiçbir futbolcusuna borçlu olmadığını ve maaş ödemelerinin planlandığı gibi yapıldığını söyledi.

Spor 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek, maaş ödemeleri hakkında konuştu.

Süper Lig’de üst üste ikinci şampiyonluğu için mücadele veren ve haftaya 44 puanla ikinci sırada giren Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek açıklama yaptı. Sabah’a konuşan Özbek, basında çıkan maaş ödemelerinde gecikme iddialarına yanıt verdi, yaklaşan transfer dönemiyle alakalı konuştu.

Özbek “Galatasaray’daki ekonomik krizle ilgili dile getirilenler tamamen hayal ürünüdür. G.Saray asla ekonomik açıdan türbülansta değil. Futbolcuların primlerini salı günü ödedik. Bugün de (dün) maaşlarını bankaya yatırdık. Bizim şu anda Galatasaraylı oyunculara borcumuz yok. Transfer alacakları da tarihlerle belirlidir. Günü geldiğinde ödemeler yapılır” dedi.

Harcama limitlerinde şampiyon GalatasarayHarcama limitlerinde şampiyon Galatasaray

‘Galatasaray’ın kuruşunu yedirtmem’

Galatasaray Başkanı açıklamalarına “Ayrıca şunu söylüyorum, ben başkan olduğum sürece Galatasaray’ın bir kuruşunu kimseye yedirtmem. Yönetimdeki bazı isimler yaratılan spekülasyonlarla bilerek yıpratılmaya çalışılıyor. Galatasaray’a gelen ve giden paralarla ilgili benim iznim olmadan kimse hareket edemez. Ben bütün ekonomik yapıya sahibim. Örneğin; Kemerburgaz projesini Galatasaray kendi imkânlarıyla yapıyor.Bu zamana kadar 140 milyon TL para harcadık. Kaba inşaat tamamen bitti. Şimdi cam, çerçeve ve dekorasyona başladık. Bir aksilik olmazsa lig bitmeden Kemerburgaz’ı tamamlamış olacağız.” diyerek devam etti.

Sivasspor'dan Galatasaray maçı öncesi paylaşım: ÜzgünüzSivasspor’dan Galatasaray maçı öncesi paylaşım: Üzgünüz

Kola yeni sponsor

GKN Kargo’nun konkordato ilan etmesi sonrası konuyla alakalı  konuşan Özbek “Sponsorlarımızla ilgili bir sürü dedikodu üretiliyor. GKN Kargo’nun işleri bozulmuş ve konkordato ilan etmişler. Her iş adamı böyle bir sıkıntı yaşayabilir. Bizim formamızdaki kol sponsoruydu. 42 milyon TL’lik taahhüttün yarısını bize zaten ödedi. Aldığı locanın da parasını ödedi. Bazı taahhütler konusunda vermiş oldukları çeklerin ödeyeceğinin de sözünü verdi ve koldan çıktı. Şimdi biz oraya bir başka sponsor alacağız. Galatasaray’ın geleceği adına da en büyük projemizi Florya’da yapacağız. Şu anda Galatasaray’da ödemelerle ilgili bir sıkıntı yaşanmıyor.” dedi.

Hesabını bilmeyen GKN Kargo'yu Galatasaray sponsorluğu batırdıHesabını bilmeyen GKN Kargo’yu Galatasaray sponsorluğu batırdı

Transferde öncelik sol bek

Başkan Özbek, sol bek mevkiisi için hamle yapmaya hazırlandıklarını, Angelino’nun sözleşmesinin feshi için Leipzig’le görüşme halinde olduklarını açıkladı. Leo Dubois iddialarıyla ilgili “Eğer ihtiyacımız olur, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ da bu konuda yardımcı olursa Dubois geri gelebilir” dedi. Başkan, Genoa’da kiralık forma giyen Berkan Kutlu’nun takıma döneceğini kaydederken, Yunus Akgün’ün Leicester’dan dönüşü hakkında bir görüşme olmadığını belirtti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.