Dursun Özbek’ten Aziz Yıldırım’a: İkili mikili bir şey söyledi ama kendisi destede yok

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Fenerbahçe başkan adaylarının kendisine yönelik söylemlerine sert yanıt verdi. Özbek ayrıca transferde adı Galatasaray'la anılan Rafa Silva hakkında konuştu, Bankalar Birliği'ne de değindi.

Spor 9 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Dursun Özbek'ten Ali Koç'a 'Yalı çocuğu', Aziz Yıldırım'a ise 'Destede bile yoksun' çıkışı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Galatasaray Lisesi’nde geleneksel pilav gününde basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Ali Koç ve Aziz Yıldırım arasındaki canlı yayını ‘Kayıkçı kavgası’ şeklinde niteleyen Özbek “Aziz Bey ikili mikili bir şey söyledi ama kendisi destede yok. Zengin yalı çocuğunun söyledikleri dikkatimi çekti. Çok dikkat etsin. Galatasaray Başkanı’nın adını ağzına alırken iki kez düşünsün. Ali Bey haddini bilsin. Yalıda büyümüş zengin çocuğu olmak böyle hadsiz konuşmayı gerektirmez” dedi.

Fenerbahçe başkan adaylarının canlı yayınında Türk sporuna fayda sağlayacak hiçbir şey olmadığını belirten Özbek “Yayın zaten zamanında bitmedi, kesildi diye düşünüyorum. Çok enteresan, Ali Koç yayında konuşmanın bir yerinde Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç’a ‘Fatih kaseti koy’ diye hitap edebiliyor. Demek ki eskiden gelen bir alışkanlık var böyle hitap edebilmesi için” diye konuştu.

Fatih Saraç’tan yanıt geldi

Dursun Özbek’in kendisiyle ilgili sözlerine Kasımpaşa Kulübü Başkanı Fatih Saraç’tan anında yanıt geldi. Sports Digitale’e konuşan Saraç “Dursun ağabey, Ali Bey ‘Fatih’ demiyor, ‘Fatih Bey’ diyor. ‘Kaseti koy’ demiyor, ‘Kaset ne oldu?’ Diyor. Lütfen eksik bilgi ile benim ismimi açıklamalarınıza karıştırmayın!” dedi.

Dursun Özbek: Başarılarımız ayarlarını bozdu

Koç ve Yıldırım’ın kendisini hedef almasının Galatasaray’ın başarıları yüzünden olduğunu söyleyen Dursun Özbek “İki başarısız başkan konuştu. Bu tavırlarla zaten başarılı olamazlar, mümkün değil. Galatasaray’ın başarılarını yaşamaya devam edecekler. Galatasaray’ın başarı silsilesi ayarlarını bozdu. Kongrelerini izledik. Küfür, kafir, saldırma. Nasıl bir kongre olduğunu gördük. İki başkan adayı var, biri stadı terk ediyor, öteki tek başına konuşuyor. Bunu Türk kamuoyu yorumlamalı. Onlara tavsiyem gelsinler burada açtığımız sergiyi gezsinler. Cumhuriyetin kuruluşundan bir yıl sonra Paris 1924 Olimpiyatları’na giden sporcuların yarısı ya Galatasaray Lisesi mezunu ya da öğrencisi. Türkiye’nin en büyük spor kulübü kimmiş öğrenmiş olurlar” dedi.

‘Bankalar Birliği’nden en kısa sürede çıkacağız’

Aylar öncesinde Bankalar Birliği Anlaşması’ndan çıkış için nisan ayını tarih gösteren ancak bu konuda henüz somut bir atmaması sebebiyle camia içinden eleştiriler alan Dursun Özbek bu konuda altyapı hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi ekledi:

“Bankalar Birliği’nden en kısa sürede çıkacağız. Seçim yapıldı, yeni yönetimin yapmasını daha uygun gördüğümüz içi birkaç hafta ileriye bırakmıştık.”

Rafa Silva konusuna da değindi

Galatasaray’ın uzun süredir ilgi gösterdiği Portekizli futbolcu Rafa Silva’yla ilgili Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun “Rafa Galatasaray’a yakın” söylemi hatırlatılan Dursun Özbek:

“Transfer çalışmalarımız devam ediyor, zaten çok önceden başladık. En kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz. Kamp dönemine yetiştirmek için büyük gayret gösteriyoruz. Bazı şeyleri önceden söylemenin kulüp menfaatine olduğunu düşünmüyorum. Çalışmalar devam ediyor” yanıtı verdi.

Galatasaray’dan ‘Sinek ikili’ göndermesi

Aziz Yıldırım’ın Ali Koç’la çıktığı canlı yayında Dursun Özbek’e yönelik ‘Sinek ikili’ tabirini yeniden dile getirmesiyle birlikte söylem tekrar gündeme oturdu. Bunun üzerine Dursun Özbek’in Yıldırım’a cevabı sonrası Galatasaray’ın resmi sosyal medya hesaplarından konuya ilişkin paylaşım geldi. Okan Buruk ve Dursun Özbek’in son iki yılda kazanılan üç kupayla verdiği pozu paylaşan sarı-kırmızılıların resmi hesabı açıklamaya ‘Şampiyon İkili’ yazmayı tercih etti.

Lucas Torreira: Avrupa'daki son kulübüm Galatasaray, sonrasında hayalim BocaLucas Torreira: Avrupa’daki son kulübüm Galatasaray, sonrasında hayalim Boca

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.