Düşler Tiyatrosu yıkılacak mı?

Premier Lig devi Manchester United'ın yüzde 25'lik hissesini alan iş adamı Sir Jim Ratcliffe'e sürpriz bir öneri sunuldu. Buna göre Düşler Tiyatrosu olarak bilinen Old Trafford yıkılacak.

Spor 28 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Old Trafford Stadyumu akıbetinin önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

İngiltere’de ünlü bir mimari tasarım firması, Premier Lig ekibi Manchester United’ın yüzde 25’lik hissesini alan iş insanı Jim Ratcliffe’e Old Trafford’un yıkılıp çevresindeki araziye yeni bir stadyum inşa edilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Daily Mail’de yer alan habere göre; İngiliz milyarder kulübe 282 milyon euro yatırım yapma sözü verdi. Ratcliffe’in büyük kararlarından birinin ‘Düşler Tiyatrosu’ olarak bilinen Old Trafford Stadyumu’nda olabileceği belirtildi.

Manchester United'ın yüzde 25'i resmen Ratcliffe'inManchester United’ın yüzde 25’i resmen Ratcliffe’in

Old Trafford için üç plan

Söz konusu mimari tasarım firması, 2019 yılında Tottenham’ın stadyumunu inşa etti. Firmanın Old Trafford Stadyumu’nun yenilenmesi için de üç plan üzerinde durduğu belirtildi. Bu planların ilkinin stadın sadece bir bölümünün yenilenmesi ve böylece kapasitenin daha da genişletilmesi, diğer planın stadyumun güney cephesinin dışa doğru genişletilmesi ve son çare olarak da tüm stadı tamamen yıkıp yeniden inşa etme şeklinde olduğu öne sürüldü.

Manchester United'dan teklif gelince Weghorst telefonu elinden düşürmüşManchester United’dan teklif gelince Weghorst telefonu elinden düşürmüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.