Dwight Howard cinsel taciz iddialarını yalanladı

Eski NBA oyuncusu Dwight Howard, Georgia eyaletinde aleyhine açılan cinsel saldırı davasında iddiaları yalanladı ve şikayetçi kişiyle arasında geçenlerin rızaya dayalı olduğunu belirtti.

Spor 27 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Howard hakkındaki suçlamaları reddetti.

NBA’in unutulmaz uzunlarından Dwight Howard, bugünlerde hakkında açılan cinsel saldırı davasıyla uğraşıyor. ABD’nin Georgia eyaletinde açılan davada Stephen Harper isimli bir erkek, 2021’de Howard’ın tacizine uğradığını iddia ediyor. Howard ise yaşananların karşılıklı rızaya dayandığını savunduğu ifadesini mahkemeye verdi.

Howard, Harper’la 2021 Mayıs ayında Instagram üzerinden mesajlaşmaya başladığını ardından buluşmaya karar verdiklerini söyledi. Harper’ın iddiası, ikili Howard’ın evinde 19 Temmuz 2021 tarihinde buluştuklarında karşılıklı rızayla öpüşürken Howard’ın arkadaşının geldiği yönünde. Davacının ifadesine göre eve gelen kişi, Howard’ın üçlü seksteki partnerlerinden biriydi ve Howard’a bunu istemediğini söyledi. Eski NBA oyuncusu da bunun olmayacağını söyleyip Harper’ı kalması için ikna etti. Ancak buna rağmen Howard ve arkadaşı cinsel temasta bulunmaya başladılar ve Harper’ın rızası olmamasına, karşı koymasına rağmen onu zorlamaya başladılar. Harper, fiziksel olarak kendinden fazlasıyla büyük olan ikili arasında zarar görmekten korktu.

Ne Alperen Şengün ne de Cedi Osman ilk maçta güldüNe Alperen Şengün ne de Cedi Osman ilk maçta güldü

Olayın üzerinden yaklaşık 1 sene geçtikten sonra Temmuz 2022’de Harper polise gitti. Dava açıldı. Söz konusu ifade verildi ve Howard da bu iddiaların tamamen yalan olduğunu, cinsel temasın üçlü arasında tamamen rızaya dayalı olduğunu söyleyerek kendini savundu. 37 yaşındaki eski basketbolcu kariyeri boyunca Orlando Magic, Los Angeles Lakers, Houston Rockets, Charlotte Hornets, Atlanta Hawks, Philadelphia 76ers ve Washington Wizards gibi takımların formasını giydi ve bir şampiyonluk yaşadı.

NBA Geri DönüyorNBA Geri Dönüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.