Barcelona kazandı, Fenerbahçe’ye yaradı: Play-off…

EuroLeague'de mücadele eden Fenerbahçe, Barcelona'nın evinde Maccabi Tel-Aviv'i mağlup etmesiyle play-off yapmayı garantiledi. Fenerbahçe kalan maçlarda alınacak sonuçlara göre 2 ile 6. sıralar arasına yerleşecek.

Spor 5 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Barcelona'nın galibiyeti Fenerbahçe'yi play-off potasına sabitledi.

Fenerbahçe bu sezona Dimitris Itoudis’le başladığında dörtlü finale dönüş hedef olarak belirlendi. Ancak istikrarsız gidiş sonrası bu hedefin ne kadar gerçekçi olduğu tartışılır hale geldi. Sarunas Jasikevicius’un başa gelmesiyse resmin değişmesini sağladı. Birçok kulüp rekorunu tarihe gömen Kanarya, son olarak Barcelona’nın evinde 7. sırada bulunan Maccabi Tel-Aviv’i yenmesiyle play-off potasındaki yeriniş garantiye aldı.

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonu sekizinci sırada bitirmiş ve normal sezon lideri Olympiakos’la eşleşmişti. Sarı-lacivertliler benzer sıralamaya sahip olsaydı bu kez 7 ve 10. sıralar arasındaki takımların birbirine rakip olacağı mini turnuva play-in’i oynayarak play-off’taki yerini ayırtabilecekti. Ancak son haftalardaki istikrarlı performansın ardından buna gerek kalmadı.

İşte sporda perşembe gününün gündemiİşte sporda perşembe gününün gündemi

92-89’luk Maccabi galibiyeti ardından 22 galibiyete ulaşan Barcelona ve Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos (21 galibiyet) da adını direkt olarak play-off’lara yazdırdı. Ayrıca Kızılyıldız’ı 89-86 yenen Olympiakos (21 galibiyet) ve Zalgiris’i 69-66 mağlup eden Monaco (22 galibiyet), doğrudan play-off oynama hakkı elde etti. Ligin zirvesinde yer alan Real Madrid daha önce play-off yapmayı garantilemişti.

Fenerbahçe’nin sıralamadaki yerini belirlemek için iki maçı kaldı. Bu akşam Anadolu Efes’le kozlarını paylaşacak ekip gelecek hafta Olympiakos deplasmanına çıkacak. Fenerbahçe bu maçlardan ikisini de kazanması halinde ilk dörtte yer alabilmek Monaco, Panathinaikos ve Barcelona’dan birinin maçını kaybetmesini bekleyecek. Fenerbahçe bu takımların tamamına karşı ikili averajda önde. Dolayısıyla birinin dahi kaybetmesi Fenerbahçe’ye play-off’ta saha avantajını getirecek. Ancak bu takımlar kalan maçlarını kazanırsa Fenerbahçe ikide iki yapsa da ilk dört dışında kalacak. Kanarya kalan maçlarında ikide iki yapıp ilk dört dışında kalırsa beşinci sırayı alacak. Şayet Efes’e yenilip Olympiakos’u yenerse yine de beşinci olacak. Efes’i yenip Olympiakos’a yenildiği takdirdeyse altıncı sırada yer alacak. Fenerbahçe ligi altıncı bitirmesi durumunda üçüncü sıradaki takımla, beşinci bitirmesi halinde dördüncü sıradaki takımla play-off’ta kozlarını paylaşacak.

EuroLeague'de Türk derbisi: Fenerbahçe saha avantajı, Anadolu Efes play-in için parkedeEuroLeague’de Türk derbisi: Fenerbahçe saha avantajı, Anadolu Efes play-in için parkede

Efes’in kaderi Ataşehir’de şekillenebilir

EuroLeague’deki bir diğer Türk ekibi Efes için Fenerbahçe maçı hayati önem taşıyor. İlk 10’a girip play-in yapmak isteyen ekipte parola mutlak galibiyet. 9. sıradaki Baskonia bu akşam Real Madrid deplasmanına çıkıyor. Olası Baskonia mağlubiyeti ve Efes zaferi İstanbul ekibine dokuzunculuk kapısını açacak zira ikili averajda Baskonia’ya karşı Efes’in üstünlüğü var. Efes’in kaybedip Baskonia’nın kazanması doğal olarak en kötü senaryo. Bu senaryoda Efes 15 galibiyette kalacak ve aynı galibiyet sayısındaki Partizan’ın gerisine düşecek zira Partizan’ın ikili averajda Efes’e üstünlüğü var. Öte yandan Olimpia Milano da evinde Bologna’yı yenmesi halinde 15 galibiyete gelecek. Bu durumda yine Efes’in dezavantajlı üçlü averaj devreye girecek ve Efes yine play-in potasının dışında kalacak.

Kısacası hem Fenerbahçe hem Anadolu Efes bu akşam saat 20.45’te galip gelmenin zaruri olduğu maça çıkacaklar. Büyük heyecan Ataşehir’deki Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yaşanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.