EuroLeague’de Türk derbisi: Fenerbahçe saha avantajı, Anadolu Efes play-in için parkede

EuroLeague'de normal sezonun bitimine iki hafta kala turnuvada Türkiye'yi temsil eden iki takım karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe kazanırsa ilk dört sıra için dev bir adım atacak, Efes ise play-in için deplasmanda zafer arayacak.

Spor 5 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
EuroLeague'de Türk derbisi, iki takım için de çok kritik bir maça sahne olacak.

EuroLeague’in 33’üncü haftasında Fenerbahçe ve Anadolu Efes kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe ev sahipliğinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak müsabaka, saat 20.45’te başlayacak.

EuroLeague’de şimdiye kadar çıktığı maçlarda 20 kez kazanıp 12 defa yenilen Fenerbahçe sıralamada beşinci. Normal sezonu ilk altı sırada tamamlayıp doğrudan play-off’a kalmayı garantileyen sarı-lacivertlilerin öncelikli hedefi sezonu ilk dört takım arasında tamamlayarak çeyrek final etabında saha avantajını elde etmek.

Sezona Erdem Can yönetiminde girip ardından takımı Tomislav Mijatovic’e emanet eden Efes ise bu maça şimdiye kadar aldığı 15 galibiyet ve 17 mağlubiyetle 10’uncu sırada geliyor. 7 ve 10’uncu sıra arasındaki takımların son sekize kalmak için play-in mücadelesi vereceği EuroLeague’de Anadolu Efes, sezonunu devam ettirebilmek için şu anda bulunduğu konumdan aşağı düşmemeye çalışıyor.

Grafik: AA

24’üncü EuroLeague dansı

EuroLeague’de iki kez zafere ulaşan Anadolu Efes ve bir kere kupayı havaya kaldıran Fenerbahçe, bu turnuvadaki 24’üncü maçlarına çıkacak. Şimdiye kadar oynanan 23 karşılaşmanın 8’ini lacivert-beyazlılar, 15’ini ise sarı-lacivertli ekip kazandı.

Geçen sezon Efes’i yıkan Fenerbahçe olmuştu

EuroLeague’in bir önceki sezonunda da normal sezonun son bölümüne kazanmaktan başka çaresi olmayan bir halde giren Anadolu Efes, yine sondan bir haftada karşılaştığı Fenerbahçe’ye 103-86’lık skorla yenilerek bir önceki yıl şampiyon olduğu turnuvaya son sekiz takım arasına kalamadan veda etmişti.

Sarunas Jasikevicius: Belirleyici nokta savunma

Karşılaşma öncesi kulübün resmi internet sitesi üzerinden konuşan Fenerbahçe Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, karşılaşmada belirleyici faktörün savunmalar olduğunu belirtti. Efes’in son haftalarda yakaladığı formu öven Litvanyalı, maçın iki takım adına farklı anlamlarda da olsa benzer önemler taşıdığını belirtti. Play-off’ta saha avantajını almak için yola devam ettiklerini aktaran Jasikevicius, şunları kaydetti:
“Rakibimiz play-in bileti almaya çalışıyor. Oyunlarını gerçekten çok geliştirdiler. Birçok oyuncusu sakatlıktan döndü ve hala EuroLeague’de hücum anlamında en yetenekli takımlardan biri konumundalar. Aynı zamanda son beş karşılaşmada savunma anlamında da çok iyi istatistiklere sahipler. İki takım arasında belirleyici nokta savunma olacak. Onları durdurmaya çalışmamız gerektiğini biliyoruz ama elbette rakibimizin harika kısa oyuncularını kontrol altında tutmanın da kolay olmayacağının farkındayız.”

 

Türk sporunun acı günü! Kadınların öncüsü Seta Yağcıoğlu hayatını kaybettiTürk sporunun acı günü! Kadınların öncüsü Seta Yağcıoğlu hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.