Fenerbahçe’den Ergin Ataman’a: Milli Takıma gelmeyi reddetmedi

Ergin Ataman'ın milli takıma gelmeyi reddettiğini söylediği ve hem kulübüne hem kendisine ulaşılamadığını vurguladığı Scottie Wilbekin hakkında Fenerbahçe'den açıklama geldi.

Spor 12 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'den Ergin Ataman'a cevap geldi.

Türk basketbolunda bu yaz gündemi en fazla meşgul eden konulardan biri bazı oyuncuların milli takımdan affını istemesi oldu. Bu oyunculardan biri Fenerbahçe forması giyen devşirme isim Scottie Wilbekin’di. Koç Ergin Ataman milli takıma gelmeyen devşirme oyuncular hakkında yorum yaparken Shane Larkin’in sakatlığına vurgu yaptı. Tivibu Spor’a konuşan Ataman Wilbekin hakkındaysa “Wilbekin konusunda kulübü ve oyuncuya karşı yaptığımız tüm uğraşılara rağmen oyuncu, milli takıma katılmayı reddetti. Kimseyi boğazından tutup da ‘gel, milli takımda oyna’ diyemeyiz.” dedi.

12 Dev Adam’a İstanbul yaradı12 Dev Adam’a İstanbul yaradı

Söz konusu açıklama basketbol kamuoyunca fazlasıyla tartışıldı. Wilbekin’in Türk oyuncu statüsünde oynamaması gerektiği yorumları yapıldı. Fenerbahçe Spor Kulübü, konuyla alakalı bir açıklama yayınlayarak Ergin Ataman’ın iddialarına yanıt verdi. Kulüpten yapılan basın açıklamasında Wilbekin’in sezonun son bölümünün çoğunu kaçırdığı bir diz sakatlığı yaşadığı, bu yazı da hem Türkiye’de hem ülkesi ABD’de bu sakatlıktan kurtulmak için uğraşarak geçirdiği kaydedildi. Scottie geçtiğimiz sezonun ikinci yarısının büyük kısmında forma giyememiş, EuroLeague play-off serisinde de eksikliği en fazla hissedilen oyunculardan olmuştu. Fenerbahçe “Sporcumuz iddia edildiği gibi Milli Takıma gelmeyi reddetmemiş, sadece kariyerinde ilk kez yaşadığı bu ciddi diz sakatlıkları ve sonrasındaki süreç sebebiyle rekabetçi düzeyde maç oynayacak durumdan henüz uzak olduğunu belirtmiş ve bu yaz oynanacak eleme maçlarından affını istemiştir. Bu süreçteki tüm detaylar, şubemizce de Türkiye Basketbol Federasyonu yetkililerine düzenli ve detaylı olarak aktarılmıştır” sözleriyle oyuncunun durumuyla ilgili bilgi verdi ve hakkındaki iddiaları yanıtladı.

Doğuş Özdemiroğlu'dan kötü haberDoğuş Özdemiroğlu’dan kötü haber

Fenerbahçe Spor Kulübü’nde yapılan açıklamanın tamamını buradan okuyabilirsiniz: https://www.fenerbahce.org/haberler/basketbol-erkek/2023/8/zorunlu-aciklama-oyuncumuz-scottie-wilbekin-hakkinda-olusturulan-gundeme-dair

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.