Aziz Yıldırım ilk kez Ali Koç’a destek verdi

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkan adaylığı konusunda Saadettin Saran'ın listesinde bulunan isimlere irtibat kurduğu iddiasını yalanladı, başkan Ali Koç ile ilgili de dikkat çekici bir ifade kullandı.

Spor 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a destek geldi.

Fenerbahçe önümüzdeki yaz seçime gidecek. Başkan Ali Koç yeniden aday olmayacağını geçenlerde katıldığı bir televizyon programında açıkladı. Sadettin Saran da Koç’un devam etmemesi durumunda aday olacağını duyurmuştu. Dün sabah saatlerinde konuyla ilgili bir iddia ortaya atıldı.

Fanatik’in iddiasına göre eski başkan Aziz Yıldırım seçim sürecine dahil olma kararı almıştı. Yıldırım Sadettin Saran’ın listesine almayı planladığı bazı isimlere ulaşmış, alternatif yönetimler oluşabileceği mesajı vermişti. Bu iddia camia çevresinde kısa sürede ses getirirken Aziz Yıldırım’dan cevap gecikmedi.

Kadir Sağlam dokuz ay sonra Fenerbahçe maçındaKadir Sağlam dokuz ay sonra Fenerbahçe maçında

Yıldırım’ın açıklaması şu şekilde:

“Bugün şahsım hakkında ortaya atılan, Fenerbahçe’nin başkanlık seçimine müdahil olma kararı aldığım ve Saadettin Saran’ın listesinde yer alan bazı isimlerle görüştüğüm yönündeki iddiaların tümü yalandır.

Benim şu an için Fenerbahçe Başkanlığı’yla ilgili herhangi bir çalışmam olmadığı gibi Saadettin Saran’ın listesinde yer alan hiç kimseyle de irtibat kurmadım.

Yalnızca Saran’ın listesinde yer almayı planlayan bir kişi benim görüşlerimi dinlemek istedi ve ben de birkaç kişinin huzurunda kendisiyle düşüncelerimi paylaştım.

Fenerbahçe’nin şu an başkan sorunu yoktur. Aksine sükunete ihtiyacı vardır. İsmim üzerinden yapılan bu tip yalan haberlerle prim yapılmaktadır.

Ben herhangi bir planlama içerisinde olursam bunu bizzat kamuoyuyla paylaşırım. Şahsımın yaptığı bilgilendirmeler dışında yapılan bu tür yalan haberlere itibar edilmemesini rica ederim.”

Ali-Cengiz oyunlarıAli-Cengiz oyunları

2018’den beri ilk destek

Ali Koç ve Aziz Yıldırım arasında ipler Koç’un 2017 sonunda adaylık açıklaması yapmasıyla kopmuştu. O dönemde şampiyonluk mücadelesi de veren Fenerbahçe’nin bir diğer önemli gündemi başkanlık seçimiydi. Koç seçim kampanyası boyunca Aziz Yıldırım’la pek çok kez karşı karşıya gelmişti. Yıldırım ve Koç arasındaki gerginlik seçimden bir gün önce, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’ndaki kongrede iyice artmıştı. İki tarafı destekleyen taraftarlar da tribünde direkt birbirini hedef alan sözler sarf etmişti. Olaylı geçen o 2 Haziran gününün ertesinde Ali Koç üyelerin yaklaşık yüzde 80’inin oyunu alarak 20 senelik dönemin sonunda başkanlığa seçilmişti.

2024 Cengiz Ünder şovla başladı... Harika Fenerbahçe2024 Cengiz Ünder şovla başladı… Harika Fenerbahçe

Saran ihraç edilmişti

O günden sonra Aziz Yıldırım ve Ali Koç’un arası hiçbir zaman düzelmedi. İkili ne zaman birbirleriyle alakalı konuşsalar olumsuz sözler sarf ettiler ve yine karşı karşıya geldiler. Dolayısıyla Yıldırım’ın “Fenerbahçe’nin şu an bir başkan sorunu yoktur” söylemi ikilinin birbirleri hakkında çok uzun zaman sonraki ilk ılımlı sözleri olarak tarihe geçti.

Yıldırım 2000’li yılların ortasında yönetimindeki Sadettin Saran’la da karşı karşıya gelmişti. Sadettin Saran bir gazetede yer alan röportajında  kulüp yönetici ve üyeleriyle ilgili açıklamaları nedeniyle başkan Aziz Yıldırım tarafından Haysiyet Divanı’na gönderilmişti. Saran iki yıllığına kulüpten ihraç edilmişti. Yıldırım’ın bu açıklamasıyla Saran’ın “Fenerbahçe’nin bu aşamada ihtiyacı olan son şey seçim sürecidir” söylemine de destek veren bir aksiyon aldığı değerlendirmesi yapılabilir. Sarı-lacivertliler 2013-14 sezonundan bu yana hasret kaldığı şampiyonluk için ezeli rakibi Galatasaray’la mücadele halinde. Takım, son olarak İstanbulspor’u deplasmanda 5-1 yendi ve 19. haftayı 47 puanla ligin zirvesinde tamamlamayı başardı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.