İşte sporda perşembe gününün gündemi

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 4 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

NBA’de heyecan aynı gece oynanan dokuz maçla sürdü. Devin Booker ve Kevin Durant’in skor yükünü çektiği maçta Phoenix Suns evinde ağırladığı Cleveland Cavaliers’ı 122-101 mağlup etti. Arizona ekibinde Devin Booker 40 sayı, Kevin Durant ise 32 sayılık performanslarıyla galibiyete katkı verdi. Cavs cephesinde ise Donovan Mitchell 24, Jarrett Allen ve Evan Mobley ise 20’şer sayı kaydetti.

Gecenin bir diğer maçı Atlanta Hawks ve Detroit Pistons arasında oynandı. Karşılaşmaya Pistons oyuncusu Malachi Flynn’in kaydettiği 50 sayı damga vurdu. Ev sahibi Hawks, Flynn’in skorer oyununa rağmen karşılaşmadan 121-113’lik zaferle ayrılmayı başardı. Galip gelen ekipte Jalen Johnson 28 sayı, 14 ribaunt, 11 asist ile “triple-double” yaparak kariyerinin önemli performanslarından birine imza attı.

NBA’de toplu sonuçlar:
Charlotte Hornets-Portland Trail Blazers: 86-89
Washington Wizards-Los Angeles Lakers: 120-125
Atlanta Hawks-Detroit Pistons: 121-113
Boston Celtics-Oklahoma City Thunder: 135-100
Brooklyn Nets-Indiana Pacers: 115-111
Milwaukee Bucks-Memphis Grizzlies: 101-111
Minnesota Timberwolves-Toronto Raptors: 133-85
New Orleans Pelicans-Orlando Magic: 108-117
Phoenix Suns-Cleveland Cavaliers: 122-101

Samsun’da kazanan yok

Süper Lig’de kümede kalma hattını yakından ilgilendiren mücadelede Samsunspor ve Pendikspor karşılaştı. Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan maça ev sahibi ekip hızlı başladı. Sekizinci dakikada savunma arkasına sarkan Mouandlmadji kaleci ile karşı karşıya pozisyonda fileleri buldu ancak yardımcı hakemin kalkan ofsayt bayrağı golü geçersiz saydı. 17’de Pendikspor Halil Akbunar’la gole yaklaştı ancak plase vuruşta iyi yer tutan Okan Kocuk gole izin vermedi. Düşük tempoda geçen ilk yarının kalanında pozisyon çıkmayınca iki takım soyunma odasına eşitlikle gitti.
İkinci yarıya da Samsunspor etkili girdi. Ntcham’ın ortasına kaleye çok yakın mesafeden yükselip vuran Alim Öztürk’ün kafa topunu kaleci Erdem Canpolat çizgi üzerinden güçlükle çeldi. Hemen ardından Pendikspor maçtaki en ciddi tehlikesini yarattı. Thiam’ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya pozisyonda kalan Umut Nayir şutunu çekti ancak Okan Kocuk topu ayaklarıyla kurtarmayı başardı. 63’te Karadeniz temsilcisi bir kez daha etkili geldi. Moundilmadji’nin pasında topla buluşan Holse’nin etkili şutunu kaleci Erdem Canpolat parmaklarının ucuyla çeldi. Erdem’in teması sonrası yön değiştiren top direğe de çarpıp kornere gitti. Mücadelede dakikalar 86’yı gösterirken Midtsjö’nün ortasında Pendikspor yine gole yaklaştı ancak Diaby’nin kafa vuruşunda kaleci Okan Kocuk hata yapmadı. Kalan sürede başka gol olmayınca karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi ve iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı.
Bu sonucun ardından Samsunspor puanını 37’ye yükseltti. 30 puana gelen Pendikspor ise 19’uncu sırada kaldı. Süper Lig’in bir sonraki haftasında Karadeniz temsilcisi Beşiktaş’a konuk olacak. Pendikspor ise evinde Başakşehir’i ağırlayacak.

Liverpool emaneti geri aldı

Premier Lig’in 31’inci haftasında Liverpool ve Sheffield United karşı karşıya geldi. Bir önceki gün Luton Town’a karşı kazanıp maç fazlasıyla liderliğe oturan Arsenal’dan koltuğu devralmak için seyircisi önünde maça çıkan Merseyside temsilcisi henüz 30’uncu saniyede kalesinde tehlike yaşadı. Uzun kullanılan taç atışında pozisyon yakalayan Sheffield’da kafalardan seken top altı pas içinde bomboş konumdaki Hames McAtee’nin önüne düştü. Manchester City’den kiralık olarak Sheffield’da oynayan genç oyuncunun şutunu kaleci Kelleher çizgi üzerinde çıkarında deplasman temsilcisi yüzde yüzlük gol şansından yararlanamadı. 17’nci dakikada Liverpool’un ön alan baskısı sonucu Sheffield oyuncuları kalecilerine dönmek zorunda kaldı. File bekçisi Ivo Grbic’e de presi sürdüren Darwin Nunez, kalecinin uzun göndermeye çalıştığı topa ayak uzatınca Uruguaylıdan seken top filelere yöneldi ve Liverpool bu ilginç golle seyircisi önünde 1-0 öne geçti. Karşılaşmada soyunma odasına bu skorla gidildi.
İkinci yarının ilk dakikalarında iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. 57’ye gelindiğinde Sheffield hızlı hücuma çıktı. Sağ kanattan ceza alanına ortasını yapan McAtee, arka direkteki takım arkadaşı Gustavo Hamer’i buldu. Hamer’in kafa vuruşu kaleci Kelleher’ın bacakları arasından filelerle buluşunca mücadelede skor 1-1’e geldi.
Eşitlik sonrası tribünlerinden destek alan Liverpool’da rakip kaleye yoğun bir baskı başladı ancak ‘kırmızılar’ Van Dijk ve Robertson’la girdikleri net pozisyonlardan yararlanamadı. Dakikalar 77’ye geldiğinde bu boğucu hücum etkinliği sonuç verdi. Son günlerin formda ismi Mac Allister’ın ceza sahası dışından gelişine çektiği şut çok sert giderek fileleri buldu ve Liverpool, Steven Gerrard’ı anımsatan bu golle maçta yeniden öne geçti. 85’te Mac Allister bir kez daha nefis bir gole yaklaştı ancak Arjantinli orta sahanın duran toptan çektiği şut direğe takıldı. Karşılaşmanın son anlarına üstün giren Merseyside temsilcisi 90’da Cody Gakpo’nun kafa golüyle farkı ikiye çıkarıp iyice rahatladı. Mücadelenin uzatma dakikalarında başka gol olmadı. Liverpool, evinde ağırladığı Sheffield United’ı 3-1 mağlup edip liderliği yeniden devraldı.
Bu sonuçla ‘kırmızılar’, ligin bitimine sekiz hafta kala ikinci sıradaki Arsenal’ın iki, üçüncü Manchester City’nin ise üç puan önünde şampiyonluk yürüyüşünü sürdürdü. Jürgen Klopp’a veda sezonunda Premier Lig’de zafere ulaşmayı hedefleyen Liverpool’un önünde bulunan bir sonraki engel Old Trafford’da karşılaşacağı Manchester United.

Premier Lig’de aynı gün oynanan diğer maçta Chelsea ve Manchester United karşılaştı. Karşılaşmanın son anlarına 3-2 yenik giren ‘maviler’, uzatma dakikalarında Palmer’ın ayağından bulduğu iki golle ‘kırmızı şeytanlar’ı 4-3 mağlup etti.

Togay Bayatlı sonsuzluğa uğurlandı

Vefat eden Togay Bayatlı için anma töreni gerçekleştirildi.

Geçenlerde hayata gözlerini yuman duayen spor yazarı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)’nin eski başkanlarından Togay Bayatlı için İstanbul’daki Olimpiyatevi’nde anma töreni düzenlendi.
Saygı duruşuyla başlayan törende Bayatlı’nın hayatının anlatıldığı fotoğraf slayt gösterimi yapıldı. Törende söz alan TMOK Başkanı Uğur Erdener “”Bugün zor bir görevi yerine getirmek için beraberiz. Büyük bir spor insanını ebediyete uğurluyoruz. Kendileriyle uzun yıllar beraber çalıştık. Hiç tükenmeyen bir heyecanı ve enerjisi olan bir insandı. Bu, her zaman işine yansırdı. Ses tonundan o heyecanı anlamak mümkündü. Türk sporunun çok büyük bir kaybıdır” dedi.

Kadın futbolunda biletler ücretsiz

Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamayla A Milli Kadın Futbol Takımı’nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup’ta 9 Nisan Salı Günü Macaristan ile İstanbul’da oynayacağı karşılaşmanın biletlerinin ücretsiz olacağını duyurdu. Pendik Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçı izlemek isteyen taraftarlar, yarın saat 13.00 itibarıyla internet üzerinden, maç günü ise stadyum gişelerinden biletlere ulaşabilecek.

‘Bizim Çocuklar’ beş adım geri attı

FIFA tarafından düzenli olarak açıklanan dünya sıralaması, nisan ayında bir kez daha kamuoyuna duyuruldu. Son olarak oynadığı iki hazırlık maçında Macaristan ve Avusturya’ya kaybeden Türkiye A Milli Futbol Takımı sıralamada beş basamak gerileyerek 40’ıncılığa yerleşti.
Milli takımın EURO 2024 F Grubu’ndaki rakiplerinden Portekiz yedincilikten altıncı sıraya yükselirken Çekya, 40’ıncı sıradan 36’ncılığa, Gürcistan ise iki sıra yükselerek 75’inci basamağa çıktı. Arjantin ve Fransa’nın ilk iki sıradaki yerlerini korudukları listede Belçika ilk üçü tamamladı.

Lale Orta’ya Avrupa görevi

Lale Orta’ya gözlemcilik görevi geldi.

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Lale Orta Lüksemburg ile Arnavutluk arasında oynanacak UEFA Avrupa Kadınlar Şampiyonası Eleme Turu C Ligi 5. Grup müsabakasında hakem gözlemcisi olarak görev aldı. TFF’den yapılan açıklamada Lüksemburg’un Esch-sur-alzette bölgesindeki Emile Mayrisch Stadyumu’nda saat 19.30’da başlayacak mücadeleyi Avusturya Futbol Federasyonundan Marina Zechner’in yöneteceği de belirtildi.

Eski milli basketbolcu Barış Küce hayatını kaybetti

Kariyerine altyapısından yetiştiği TED Ankara Kolejliler’de başlayan ve ilerleyen yıllarda Fenerbahçe ile Altınordu formalarını da terleten A Milli Basketbol Takımı’nın eski oyuncularından Barış Küce 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Türkiye Basketbol Federasyonu vefat eden Küce için şu mesajı yayınladı:

“Milli takımımızın eski basketbolcularından Barış Küce’nin vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. TBF olarak merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve basketbol camiamıza başsağlığı diliyoruz.”

İsmail Kartal haklı, yorumcular taca çıktı: Rade Krunicİsmail Kartal haklı, yorumcular taca çıktı: Rade KrunicKadın tenisinde finaller üç yıl boyunda Riyad’da

Kadınlar Tenis Birliği (WTA) Finalleri, 2024-2025 ve 2026 yıllarında üç yıl üst üste Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenecek. WTA’den yapılan açıklamada birliğin Suudi Arabistan Tenis Federasyonu’yla anlaşmaya vardığı ve 2024 sezonu sonunda düzenlenecek finallerin 2-9 Kasım arasında gerçekleştirileceği açıklandı. Yapılan anlaşma sonrası bu sezonun finalleri için 15,25 milyon dolarlık rekor para ödülü dağıtılacağı, ilerleyen iki yılda da ödenecek miktarın artacağı söylendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.