Dzeko siftah yaptı, İsmail Kartal çılgına döndü, Fenerbahçe yenildi

Fenerbahçe ikinci hazırlık maçında Kızılyıldız'a 3-1 yenilirken rakibin sert futboluna isyan eden İsmail Kartal kırmızı kart gördü. Sarı lacivertlilerin yıldızı Edin Dzeko ilk kez forma giydi.

Spor 13 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
fenerbahce, Kızılyıldız

Hazırlıklarını Rusya’da sürdüren Fenerbahçe, ikinci hazırlık maçında Sırbistan ekibi Kızılyıldız ile Smena Stadyumu’nda karşılaştı. Sarı lacivertliler adeta maça 1-0 yenik başladı. Kızılyıldız, henüz ilk dakikada savunmanın arkasına atılan topta Olayinka’nın golüyle öne geçti. Fenerbahçe ilk yarıda varlık gösteremedi. Kalesinde birçok pozisyon veren sarı lacivertliler, 39. dakikada İsmail Yüksek’in orta sahada kaptırdığı topla gelişen Kızılyıldız atağında Ivanıc’in golüyle 2-0 yenik duruma düştü. Karşılaşmanın ilk yarısı Kızılyıldız’ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Sebastian Szymanski transferinde mutlu sonSebastian Szymanski transferinde mutlu son

İkinci yarıya Altay Bayındır’ın yerine İrfan Can Eğribayat, Gustavo Henrique’nin yerine Serdar Aziz ve Burak Kapacak’ın yerine Ryan Kent değişiklikleriyle başlayan Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, rakibin sertliğine müsamaha gösterdiği gerekçesiyle hakeme itirazdan, 56. dakikada sarı kart gördü.

Dzeko ilk maçına çıktı

Fenerbahçe’nin yeni transferi Edin Dzeko, Kızılyıldız ile oynanan hazırlık maçında ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi. Mücadeleye ilk 11’de başlayan ve kaptanlık pazubandını takan futbolcu, 66 dakikada yerini Mert Hakan Yandaş’a bıraktı.

Değişikliklerin ardından rakibine oranla daha iyi oynayan Fenerbahçe, aradığı golü ikinci yarıda oyuna giren Pedro’nun kafa şutuyla 79. dakikada buldu. İkinci yarıda Peres’in yerine oyuna giren Oosterwolde’nin sol çizgiden ortaladığı topa iyi yükselen Pedro, kafa golüyle takımının farkı bire indirmesini sağladı.

Maçın skorunu ise 82. dakikada defansın arkasına sarkan Kızılyıldızlı Lucic belirledi. Atılan uzun topta kaleci İrfan Can Eğribayat ile karşı karşıya kalan futbolcu takımını 3-1 öne geçirdi. Bu skorla turnuvadaki üç rakibini de yenen Kızılyıldız, maçtan sonra şampiyonluk kupasını kaldırdı.

İsmail Kartal, hakemin sertliğe izin vermesine isyan edince kırmızı kart gördü.

“Osayi’nin ayağı kırılacaktı”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, mücadelenin 85’inci dakikasında hakeme tepkisinden dolayı kırmızı kart gördü. Kartal, maçın kalan dakikalarını tribünden takip etti.  Karşılaşmanın ardından kameraların karşısına geçen Kartal maçın hakemine yüklendi. Fenerbahçe Teknik Direktörü şunları söyledi: “Rakibin sert oynamasından ve hakemin buna izin vermesinden dolayı, biz bugün istediğimiz oyunu oynamadık. Rakip takımda bir lig, kupa maçı gibi bir gerginlik vardı. En az 2 oyuncunun atılması gerekiyordu. En son ben atıldım, dayanamadım sahanın içine girdim. Osayi’nin ayağı kırılacaktı, Osayi’ye kart gösterdi. Sonra beni attı. Hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum. Biz bugün kaybettik, iyi yapamadığımız şeylerden ders çıkardık. Bunların üzerine çalışacağız.Bugünkü maçta mağlup olabiliriz, biz buraya hazırlanmaya geldik, adı da hazırlık maçı. Ama ben hayatımda böyle bir şey ilk defa görüyorum. Maçın önüne hakem geçti diyebiliriz. Keşke seyirciler daha güzel maç izleyebilseydi. Tek sevindirici olan şey buradan sakat oyuncu vermeden ayrılmak.”

Hukuk bilgisiyle Beşiktaş'a golleriyle Fenerbahçe'ye geldi: Umut NayirHukuk bilgisiyle Beşiktaş’a golleriyle Fenerbahçe’ye geldi: Umut Nayir

Yeni kaptan Edin Dzeko

İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin yeni kaptanının Edin Dzeko olduğunu söyledi. Kartal, “Dzeko, dünya çapında bir oyuncu. Çok büyük bir profesyonel bir oyuncu. Böyle bir karar verdik. Takımın kaptanı olacak. Onun yanında 2 Türk oyuncu kaptanımız olacak. Öyle bir karar aldık” dedi.
Kartal, transferlerle ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Szymanski’den sonra bazı oyuncular aramıza katılacak. Görüşmeler devam ediyor. A planı, B planı… Szymanski’nin gelmesi bizim için önemli bir transfer. Yaptığımız çalışmalar sonucunda birkaç oyuncu daha gelebilir aramıza. Kamp sonunda başkanımıza ve yönetime bir rapor vereceğim gidecek ve kalacak oyuncularla ilgili.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.