Eczacıbaşı, Fenerbahçe’ye ‘Hayır’ dedi

Sultanlar Ligi finalinde Eczacıbaşı, serinin dördüncü maçında Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek seriyi 2-2'ye getirdi. Şampiyon pazar günü yapılacak son maçta belli olacak.

Spor 18 Nisan 2024
Eczacıbaşı, Fenerbahçe karşısında baştan sona üstün oynadığı maçı 3-0 kazandı.

Sultanlar Ligi’nde Fenerbahçe için ‘şampiyonluk’ Eczacıbaşı için ‘Ya tamam ya devam’ maçıydı. Sarı lacivertliler Burhak Felek Salonu’ndaki karşılaşmaya 2-1 önde olmanın avantajıyla çıktı. Müsabakayı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile takip ediyordu.

Karşılaşmaya etkili başlayan mutlak galibiyete ihtiyacı olan Eczacıbaşı’ydı. Turuncu beyazlılar 5-1’lik üstünlüğü yakaladı. 16-16’lık eşitliği yakalayan Fenerbahçe 19-17 öne geçmesine rağmen setin son bölümünde etkili olan Eczacıbaşı, ilk seti 25-21 kazandı. İkinci setin de ilk bölümünde oyunun kontrolünü elinde tutan ev sahibi ekip 10-6 öne geçti. Moladan iyi dönen Fenerbahçe skoru 12-12’ye getirdi. İkinci setin ortasında sarı-lacivertli ekip, servislerde basit hatalar yaptı. Son bölümde hücumda etkisini arttıran Eczacıbaşı seti 25-21 kazandı ve skoru 2-0’a getirdi.

Üçüncü set çekişmeli başladı. 6-6’nın ardından Fenerbahçe 8-6 öne geçse de 3-0’lık seri ile rakibine cevap veren Eczacıbaşı molaya 9-8 önde girdi. Setin son bölümünde Boskovic’in smaçlarıyla hücumda etkili olan Eczacıbaşı, son seti 25-21, maçı da 3-0 kazandı.Böylece seride durumu 2-2’ye geldi. Serinin beşinci ve son maçı 21 Nisan’da Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde saat 19.00’da yine aynı salonda oynanacak. Karşılaşmayı kazanan takım, Sultanlar Ligi’nde şampiyonluğa ulaşacak.

Fenerbahçe kötü gidişe derbide 'dur' dediFenerbahçe kötü gidişe derbide ‘dur’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.