Fenerbahçe kötü gidişi derbide durdurdu

EuroLeague'de son dörde kalmak için Monaco ile karşılaşacak Fenerbahçe, erteleme maçında Beşiktaş'ı 87-66 yendi ve dört maçlık mağlubiyet serisine son verdi.

Spor 19 Nisan 2024
Fenerbahçe dört maçlık yenilgi serisine son verdi.

Basketbol Süper Lig’de lig ikincisi Fenerbahçe, üçüncü sıradaki Beşiktaş’ı ağırladı. Beşiktaş’ın EuroCup yarı final eşleşmesi sebebiyle ertelenen 25. hafta maçına Ülker Spor ve Etkinlik Salonu ev sahipliği yaptı. Fenerbahçe bu maça son dört resmi maçından mağlup ayrılarak çıkmıştı. Sarı-lacivertliler rakibinin lig sıralamasında kendisine yaklaşmasını engellemek ve EuroLeague’de Monaco eşleşmesi öncesi ritim yakalamak adına bu maçı kazanmak istiyordu.

Karşılaşmanın ilk çeyreği son derece çekişmeli geçti ve Fenerbahçe 25-21 önde tamamladı. İkinci çeyrekte ev sahibi ekip maça ağırlığını koydu. Fenerbahçe rakibine ikinci 10 dakikalık bölümde 23-9’luk üstünlük sağladı ve devreyi 48-30 önde geçti. Sert savunmasına ikinci yarıda da devam eden Kanarya maçı 87-66 üstün bitirdi. Fenerbahçe böylelikle 27. maçında 22. galibiyetine uzanırken Beşiktaş 8. kez mağlup oldu. Sarı-lacivertliler ligi ikinci bitirme konusunda son adımı attı. Scottie Wilbekin 18 sayı atarken Melih Mahmutoğlu ve Giorgos Papagiannis 12’şer sayı üreterek galibiyete katkıda bulundular. Jonah Matthews’un 17, Matt Mitchell’ın 15 sayısı karşılaşmayı Beşiktaş’a kazandıramadı.

Fenerbahçe'nin mükemmel sezonu: Dördüncü şampiyonluk geldiFenerbahçe’nin mükemmel sezonu: Dördüncü şampiyonluk geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.