Eczacıbaşı ‘onsuz olmaz’ dedi: Boskovic kalıyor

Son Kulüpler Dünya Kupası sahibi Eczacıbaşı Sırp yıldızı Tijana Boskovic'le bir sezon sözleşme uzattığını duyurdu. Boskovic turuncu-beyazlı takımla 10. sezonunu geçirecek.

Spor 21 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Eczacıbaşı, yıldızıyla bir sene daha devam edecek.

Eczacıbaşı dünya şampiyonu olunca en sevinen isimlerden biri Tijana Boskovic oldu. Takımda 9. sezonunu geçiren yıldız isim uzun süredir final müsabakalarında VakıfBank’a takılmanın üzüntüsünü yaşıyordu. Ezeli rakibin mağlup edildiği maçla kupanın gelmesi onun için ayrı bir anlam ifade ediyordu.

Ancak bu kupadan haftalar sonra basında çeşitli iddialar ortaya çıkmaya başladı. kimileri Tijana Boskovic’in VakıfBank’la anlaştığını yazıyordu. Öyle ya geçen sezon Paola Egonu’yla dikiş tutturamayan, bu sezon sonunda Gabi’yle vedalaşacak VakıfBank için yıldız transferi çok olasıydı. Fakat söz konusu iddiaların asılsızlığı zamanla ortaya çıktı. Boskovic’in Eczacıbaşı’yla devam edeceği haberleri daha çok yayıldı. Nitekim kulüp de beklenen açıklamayı yaptı.

Eczacıbaşı Sırp yıldızın sözleşmesinin bir sene daha uzatıldığını “İlk günkü hırsla, yeni hedefler için! Dünya şampiyonu, MVP, lider; 9 yıl boyunca turuncu beyaz renklere gönül veren efsane kaptanımız , gelecek sezon da evinde yoluna devam ediyor” sözleriyle duyurdu.

9 senesini verdi

Tijana Boskovic 2015-16 sezonunda Partizan Vizura’dan Eczacıbaşı’na transfer oldu. 2017, 2018, 2019 senelerinde üst üste CEV tarafından Yılın Kadın Voleybolcusu seçildi. Boskovic Eczacıbaşı formasıyla 2018 ve 2022’de Eczacıbaşı’yla CEV Kupası’nı kazandı ve 2018’de turnuvanın En İyi Oyuncu ödülüne layık görüldü. 2023 yılında ise CEV Şampiyonlar Ligi Finalinde gümüş madalya kazandı. Sırp sporcu son olarak takımıyla Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda mutlu sona uzandı.

Maaşı dudak uçuklattı

Sezon başında Sırp basınının iddiası büyük yankı uyandırmıştı. Sporal’ın haberine göre yıldız voleybolcu bu sezon Eczacıbaşı’ndan 1,4 milyon Euro kazanıyor.

CEV Şampiyonlar Ligi'nde play-off ve çeyrek final eşleşmeleri belli oldu: Eczacıbaşı, Vakıfbank, Fenerbahçe...CEV Şampiyonlar Ligi’nde play-off ve çeyrek final eşleşmeleri belli oldu: Eczacıbaşı, Vakıfbank, Fenerbahçe…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.