Edin Visca’dan rekor paylaşımı: İz bırakanlar unutulmaz

Trabzonsporlu Edin Visca Galatasaray’a karşı yaptığı asistle lig tarihinin en çok asist yapan futbolcusu oldu. Rekorun eski sahibi Alex de Souza, Visca'yı kutlayan isimler arasında yer aldı.

Spor 23 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Edin Visca, Alex de Souza'nın rekorunu kırarak Süper Lig'de en çok asist yapan futbolcu oldu.

Edin Visca 2011-12 sezonunun yaz transfer döneminde o dönem ismi İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Başakşehir’e transfer oldu. Küme düşmesine rağmen takımını bırakmadı. Başakşehir’in şampiyonluk yaşayan kadrosunda yer aldı. 2021-22 sezonunun kış transfer döneminde eski hocası Abdullah Avcı’nın isteğiyle Trabzonspor’a transfer oldu. Orada bir kez daha şampiyonluk kupası kaldırdı.

Süper Lig’de en uzun süredir oynayan yabancılardan olan Bosna Hersekli Edin Visca tarihi bir başarıya imza attı ve Fenerbahçeli Alex de Souza’yı geçerek en çok asist yapan futbolcu oldu. 109 asistle rekoru eline geçiren Visca sosyal medyasından şu mesajı paylaştı: “Süper Lig’de ait olduğum yerde şampiyonluklarımın yanı sıra asist sayılarında da zirveye çıkarak bu güzel ülkede iz bırakmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Futbol ve yaşam ile ilgili hemen hemen her şeyi Türkiye’de öğrendim. Öğrenmeye, gelişmeye ve iz bırakmaya devam etmek istiyorum.”

Trabzon'da Zaha fırtınası esiyor... Galatasaray rüzgarı dolduruyorTrabzon’da Zaha fırtınası esiyor… Galatasaray rüzgarı dolduruyor

Alex’ten yanıt, Visca’dan cevap

109 asiste sekiz sezonda ulaşan rekorun eski sahibi Alex de Souza Edin Visca’yı tebrik edenler arasındaydı. Brezilyalı “Edin Visca’ya elde ettiği rakamlar dolayısıyla tebriklerimi iletiyorum. Harikulade izler, kutlanmayı hak eder” dedi. Visca da “Teşekkürler doktor. Senin gibi bir centilmen ile zirvede yer almak benim için gurur verici” yanıtını verdi.

Alex de Souza: 3 kazanıyordum, Fenerbahçe'ye gelince 8 kazandımAlex de Souza: 3 kazanıyordum, Fenerbahçe’ye gelince 8 kazandım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.