Efes çok gergin! Bu kez otobüs krizi

Anadolu Efes'te sezon boyu Ergin Ataman, Shane Larkin ve Will Clyburn arasında yaşanan gerginlik Karşıyaka deplasmanından sonra otobüs kriziyle doruğa ulaştı.

Spor 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Son iki sezonun Euroleague şampiyonu Anadolu Efes'te düşüş sürüyor.

Son iki yılın Euroleague şampiyonu Anadolu Efes, Shane Larkin ve Vasilije Micic gibi iki yıldızın bulunduğu kadrosunu Will Clyburn’u katarak daha da güçlendirdi. Sezon başında hem Euroleague hem Türkiye Ligi’nde en büyük favori olarak Anadolu Efes gösteriliyordu.

Ancak beklenen olmadı. Avrupa’da da Türkiye’de de yenilgiler üst üste geldi. Ergin Ataman yönetimindeki Efes’te oyuncular sosyal medya hesaplarından koçu suçlayan açıklamalar yaptı. Tartışmalar sosyal medyadan yapılmaya başlandı. Geçen hafta içi Fenerbahçe Beko yenilgisiyle Euroleague defterini kapatan Efes, Ergin Ataman’ın maç sonu açıklamasında dediği gibi lige döndü. Ancak İzmir deplasmanında Karşıyaka karşısında da oynanan oyun ve sonuç düş kırıklığı oldu.

Anadolu Efes'te serbest düşüş sürüyor... Son darbe Karşıyaka'danAnadolu Efes’te serbest düşüş sürüyor… Son darbe Karşıyaka’dan

Maçtan 98-83 yenik ayrılan Efes’te İzmir dönüşü ayrı bir krize neden oldu. Tarifeli uçak kaçtığı için yöneticiler Anadolu Efes’in İstanbul’a takım otobüsüyle dönmesini istedi. Ancak takımın yıldızı Shane Larkin ve Will Clyburn, takım otobüsüne binmeyi reddetti. Hürriyet’in haberine göre Larkin ve Clyburn özel bir araçla İstanbul’a geldi. Euroleague’den elenen, Türkiye Ligi’nde Karşıyaka yenilgisi nedeniyle 4. sıraya düşen Efes’te yaşanan ilk kriz değil. Takımda yaşanan gerginlikler şöyle…

* Anadolu Efes’in Yunan ekibi Olympiakos’a 76-70 yenildiği maçtan sonra koç Ergin Ataman, takımın yıldızları Vasilije Micic ve Will Clyburn’ü suçladı. Ataman, bu ikiliye zayıf rakipler karşısında değil güçlü takımlarla oynarken ihtiyacı olduğunu söyledi. Clyburn, Ataman’a “Herkesin fikri kendine. Her maç düzenli olarak sayı atıyordum. Demek ki kötü bir maç geçirmeye hakkım yok” yanıtını verdi.

* Anadolu Efes’in Galatasaray Nef’i 80-70 yendiği lig maçında Will Clyburn, koç Ergin Ataman’a “Oynamama izin ver” diye seslendi. Bu diyalog ekrana yansıdı.

Efes'i yıktı, 3 yıllık sözleşmeyi kaptı: Nigel Hayes-Davis...Efes’i yıktı, 3 yıllık sözleşmeyi kaptı: Nigel Hayes-Davis…

* Anadolu Efes’in evinde Partizan’a 97-84 yenildiği maçtan sonra Shane Larkin, sosyal medyadan “Sezonun en önemli maçında sadece 22 dakika oynuyorum. Oynadığım son 3 dakikada da maç zaten kopmuştu” dedi. Larkin, aynı zamanda Clyburn’u hedef göstererek “Takım arkadaşlarımdan biri 38 dakika sahada kaldı ve +/- oranına bakarsak takıma -19’luk katkı verdi. Bana daha fazla süre verilseydi büyük ihtimalle istatistiklerimi düzeltecektim. Büyük maçlar büyük oyuncularla oynanır” açıklaması yaptı.

* 103-86 kaybedilen Fenerbahçe Beko maçından sonra Will Clyburn, sarı lacivertli teknik heyetin üzerine yürüdü. Ergin Ataman, maç bitmeden Fenerbahçe Beko Itoudis’i tebrik ederek soyunma odasına indi.

Fenerbahçe, Anadolu Efes'ten o kararın acısını bir yıl sonra çıkardıFenerbahçe, Anadolu Efes’ten o kararın acısını bir yıl sonra çıkardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.