Efes enfes, Barcelona perişan

Anadolu Efes, kendi sahasında EuroLeague üçüncüsü Bologna'dan sonra ikincisi Barcelona'yı da farklı devirdi. Erdem Can'ın ekibi, 98-74'lük skorla ikili averajı da eline aldı.

Spor 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Efes, Barça'ya fark attı.

EuroLeague’de 7 maçlık mağlubiyet serisini geçtiğimiz hafta içi Bologna’yı yenerek bitiren Anadolu Efes, lig ikincisi Barcelona’yı konuk etti. Efes’te uzun süredir sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Will Clyburn parkeye döndü. Amaç iç saha maçlarının çoğunlukta olacağı fikstürde galibiyet serisi başlatmaktı. Barcelona için ikinci sırayı koruma hadisesi başta geliyordu.

Maç çekişmeli bir şekilde başladı ve temponun yüksek olduğu ilk çeyrek 18-13 ev sahibi üstünlüğüyle geçildi. İkinci çeyrekte musluklar açıldı şut isabetleri arttı devre 42-38 sona erdi. İkinci yarıda Efes, alametifarikasını göstermeye başladı. Enerjik savunmasıyla rakibi top kayıplarına zorlayan ekip asist üzerinden akıcı hücumlarla bulduğu basketlerle ritim kazandı. Bu ritmin kazanılmasında Daniel Oturu, Shane Larkin ve Derek Willis gibi oyuncuların değeri hissedildi. Son periyotta Rodrigue Beaubois da devreye girince Barcelona’nın direnci iyiden iyiye kırıldı. Son çeyreğe 72-59 önde giren lacivert-beyazlılar maçı 98-74 gibi görkemli bir skorla kazandılar.

Luka Doncic yetmedi, Lakers üst üste ikinci kez kazandıLuka Doncic yetmedi, Lakers üst üste ikinci kez kazandı

İstanbul ekibinde Beaubois 21, Tibor Pleiss 17, Oturu 16, Larkin 15 sayı attılar. Larkin ayrıca 8 asist yaparken Pleiss 7 ribauntla bu alanda başı çekti. Efes maç boyu 40 basket bulurken 27 asist yaptı. 22’de 11 gibi yüksek bir üç sayı yüzdesiyle mücadele ettiler. Barça’da Willy Hernangomez’in 18, Nikola Kalinic ve Rokas Jokubaitis’in 14’er sayısı etkili olmadı. Efes böylece 22. maçında 9. kez kazandı. Barcelona 7. kez yenildi.

EuroLeague’de günün diğer sonuçları:

Kızılyıldız-Baskonia 90-91

Alba Berlin-Bayern Münih 65-82

Olympiacos-Maccabi Tel-Aviv 89-72

Bologna-Asvel 73-63

Eski Galatasaraylı Milojevic hayatını kaybettiEski Galatasaraylı Milojevic hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.