Efes’in geri dönüşü yetmedi, Ergin Ataman eski takımını yendi

EuroLeague'in 20. maç haftasında Anadolu Efes konuk olduğu Panathinaikos'a 83-76 yenildi. Bir ara 22 sayıya çıkan farkı üçe kadar indiren Efes sonunu getiremedi.

Spor 10 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes, Atina'da mağlup.

Geçen beş sezon boyunca Anadolu Efes’te çalışan, iki kez EuroLeague şampiyonluğuna ulaşan Ergin Ataman eski takımını yeni evinde ağırladı. Son olarak Real Madrid’e tarihi dört uzatmalı maç sonunda 130-126 kaybeden Efes bu karşılaşmanın ardından Atina’da çıkış arıyordu.

Ancak karşılaşma İstanbul ekibinin istediği gibi başlamadı. Henüz ilk çeyrek sonunda fark çift hanelere çıktı. İkinci çeyreğe de iyi başlayan Pana 38-16 ile farkı 22 sayıya kadar çıkardı. Efes her ne kadar devre sonunda dengeyi sağlasa da fark 16’ya kadar düştü. Üçüncü periyotta Marius Grigonis’in üçlükleri devam ederken Efes’te Tibor Pleiss devreye girdi ve fark tek hanelere kadar indi. Pana son periyoda 11 sayı önde girdi. Bu kısımda Rodrigue Beaubois şutları, Darius Thompson asistleriyle etkili oldu, skor bir ara 76-73’e geldi. Bu noktada Jerian Grant’in üçlüğü kalp kırıcı oldu. Pana sahadan 83-76 galip ayrıldı. Yunan ekip 20. maçında 12. kez kazanırken Efes 20. maçında 13. kez yenildi. Pana’da Grigonis 24, Kendrick Nunn ve Kostas Mitoglou 14 sayı attılar. Efes cephesinde Beaubois 16, Pleiss 13 sayıyla oynadı. Çift maç haftasının ikinci ayağında Efes cuma 20.30’da Bologna’yı ağırlayacak. Pana perşembe 22.15’te Monaco ile karşılaşacak.

Fenerbahçe, Obradovic'in Partizan'ını dağıttıFenerbahçe, Obradovic’in Partizan’ını dağıttı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.