Nigel Hayes Davis’in sakatlığı açıklandı: Birinci derece kas yaralanması

Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın yıldız oyuncusu Nigel Hayes Davis'in sakatlığı açıklandı. Yapılan kontrollerinin ardından birinci evre adduktor kas yaralanması tespit edildi.

Spor 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Nigel Hayes Davis birkaç hafta formadan uzak kalacak.

Fenerbahçe Basketbol Takımı’nın bu sezon en formda oyuncularından Nigel Hayes Davis, Partizan maçında sakatlandı. Bu yüzden Bayern Münih maçında forma giyemeyen oyuncunun sakatlığıyla alakalı açıklama geldi. Kulübün resmi sitesinde yayınlanan bilgide “Oyuncumuz Nigel Hayes-Davis, 9 Ocak Salı günü oynanan Partizan karşılaşmasında kasık bölgesinde sakatlık yaşamıştır. Sporcumuzun Acıbadem Ataşehir Hastanesi’nde yapılan kontrollerinin ardından birinci evre adduktor kas yaralanması tespit edilmiş olup tedavisine başlanmıştır” dendi.

Eurohoops’un aktardığına göre oyuncunun 3-4 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. Bu süreçte Fenerbahçe EuroLeague’de Zalgiris Kaunas deplasmanına gidecek, Virtus Bologna’yı ağırlayacak, ardından Asvel ve Monaco ile deplasmanda oynayacak. Şayet dört haftalık tedavi süreci yeterli olursa Nigel, Panathinaikos’la oynanacak deplasman maçına yetişecek. Fenerbahçe bu süreçte Süper Lig’de Bodrumspor deplasmanı, Karşıyaka ile iç saha, Bahçeşehir Koleji deplasmanı ve Galatasaray ile iç saha maçlarına çıkması bekleniyor.

Nigel Hayes Davis’in yokluğunda Dyshawn Pierre, Tarık Biberovic ve Nate Sestina gibi aynı pozisyonu paylaşan oyunculara ekstra iş düşecek. Bu sezon hem hücumda hem savunmada takımın en önemli parçalarından biri olan oyuncu EuroLeague’de 20 maçta forma giydi 13.4 sayı, 4.8 ribaunt, 1.7 asist, 0.9 top çalma ortalamaları yakalamıştı.

Scottie Fenerbahçe'yi galibiyete ışınladıScottie Fenerbahçe’yi galibiyete ışınladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.