Eyfel’de bir kraliçe: Karşınızda Celine Dion

2024 Paris Olimpiyat Oyunları resmen başladı. Açılışın en büyük anı şarkı söyleyip söylemeyeceği merakla beklenen Celine Dion'un Eyfel Kulesi'nde bir Edith Piaf klasiğini seslendirmesi oldu.

Kültür Sanat 27 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Son ana kadar “şarkı söyleyecek mi? söylemeyecek mi?” sorusu cevabını bekliyordu. Olimpiyat meşalesi yandığında pek çok insan onu şarkı söylerken görme ümidini yitirdi. Derken kameralar Eyfel Kulesi’nin birinci katına yönlendi. Celine Dion tüm ihtişamıyla ‘L’hymne a l’Amour’ şarkısını söylemeye başladı. Edith Piaf’ın klasikleşen şarkısı onun şehrinde tüm dünyanın gözleri önünde bu devrin en büyük sesi tarafından seslendiriliyordu. Bu, aynı zamanda Dion’un dört yıllık bir aranın ardından ilk performansıydı.

Celine Dion’a Eyfel Kulesi’ndeki performansında tıpkı 1996’da olduğu gibi piyanist David Foster eşlik etti.

Atalanta’dan sonra sahnede yine Celine Dion

Celine Dion, 1996’da ABD’nin Atalanta kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nın da açılışında sahne almıştı. Kanada’nın Fransızca konuşulan bölgesi Quebec’te dünyaya gelen sanatçı tam 28 yıl sonra yine bir Olimpiyat Oyunları açılışında sahnedeydi. Uzun bir süredir mücadele ettiği hastalığı nedeniyle sahnelerden uzaktı pop müziğin büyük sesi. Bu ayrılık hem onu hem de dinleyicileri bir hayli duygusallaştırmıştı.

Paris sokaklarında bir kraliçe

Hastalığı nedeniyle yaşadığı zorlu günleri anlatan belgeseli izleyenler Celine Dion’u bir daha sahnede şarkı söylerken görememe endişesi taşıyordu. Dinleyicilerin ona lâyık gördüğü unvanıyla kraliçe de yeniden şarkı söyleme konusunda ihtiyatlı ve karamsardı. Ancak açılışa günler kala yayılmaya başlayan söylenti herkesi heyecanlandırmıştı. Olimpiyatların açılış günü geldiğinde Celine Dion’un Paris sokaklarından yaptığı paylaşımlar bu söylentileri doğrulayacak türdendi.

Celine Dion, Louvre Müzesi’nde gezerken ressam Jacques Louis David imzası taşıyan devasa boyuttaki ‘Napoleon’un Taç Töreni’ tablosu önünde fotoğraf çektirdi.

Ancak bu karamsar tablo dört yıllık bir bekleyişin ardından nihayet son buldu. Edith Piaf’ın ilk kez 1950 yılında seslendirdiği ‘L’hymne a l’Amour’u söyleyen Celine Dion’u ekranları başından izleyen yüz milyonlarca insan unutulmaz bir ana tanıklık etti. Dört dakikalık bu performansın ardından Paris’te yankılanan alkış ve çığlık sesleri sosyal medyada da katlanarak arttı. Şimdi sırada spor kadar kültür sanat ve modanın da ağırlığını hissettirdiği açılış töreni sonrası 15 günlük bir şölen var. İlk kez milattan önce 776’da düzenlenen bu şölen, açılış töreninde de sürekli vurgulandığı gibi barış ve hoşgörüyü dünyaya yaysın.

Celine Dion hastalığını anlattı: Sanki biri boğuyormuş gibiCeline Dion hastalığını anlattı: Sanki biri boğuyormuş gibi

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.